Chocoladebezorgd wint FD Gazellen Award voor snelst groeiende bedrijf

23 november 2022 Redactie Food

Chocoladebezorgd staat op de eerste plek in de FD Gazellen top 100: de lijst met de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De chocoladewebshop uit Hoogeveen won tijdens de uitreiking op 22 november twee gouden awards en werd benoemd tot landelijke winnaar van de FD Gazellen top 100.

Ieder jaar organiseert het Financiële Dagblad de FD Gazellen, waarbij het dagblad awards uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Wil je als bedrijf genomineerd worden, dan moet je aan een aantal criteria voldoen. Zo moet je een omzetgroei van minimaal 20% kunnen aantonen. Daarnaast zijn de groei van het personeelsbestand en de nettowinst belangrijke indicatoren. Chocoladebezorgd, webshop voor luxe handgemaakte chocoladecadeaus, kwam terecht op de FD Gazellen-lijst en behoorde daarmee tot een van 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Tijdens de uitreiking op dinsdag 22 november in Theater Amsterdam sleepte Chocoladebezorgd maar liefst twee gouden awards in de wacht en kreeg het bedrijf de titel ‘Snelst groeiende bedrijf van Nederland’. Over een periode van drie jaar, creëerde Chocoladebezorgd een absurde omzetgroei, verdriedubbelde het personeelsbestand en behaalde het bedrijf een zeer positief nettoresultaat.

Investeren in groei

Een prestatie om trots op te zijn, aldus bedenker en eigenaar van Chocoladebezorgd Jan-Jaap Plaizier (34): “De afgelopen jaren waren hobbelig, op een heel positieve manier. In de tijd dat we niet meer bij elkaar op bezoek mochten, bestelde Nederland massaal cadeautjes online. In een korte tijd groeiden we erg hard en dat zorgde dat we konden investeren, zowel in materiaal als in personeel. Dat was niet altijd zonder risico’s, maar uiteindelijk pakte het goed uit.”

FD Gazellen Awards

De FD Gazellen Awards zijn prijzen die het Financiële Dagblad uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het Financieel Dagblad verdeelt de Gazellen in twaalf categorieën, bestaande uit vier landelijke regio’s en drie omzetklassen. In elk van de drie categorieën worden drie prijzen uitgereikt aan de bedrijven die in de top drie scoren, namelijk de bronzen, zilveren en gouden FD Gazellen Award. Sinds 2018 bepaalt niet alleen de omzetgroei de rangschikking van de lijst, maar zijn ook de groei van het aantal werknemers en de winstgevendheid van het bedrijf belangrijk.

Altijd op de hoogte blijven?