China heeft maandag 17 september in München de iba-UIBC-Cup 2018 gewonnen. Helaas gingen er tijdens de prijsuitreiking geen awards naar de Nederlandse deelnemers Hans Heiloo en Michel Schröder. Over winnaar China was iedereen het wel eens: die leverden een prachtige showstuk en een mooie presentatietafel op. China werd gevolgd door gastland Duitsland en Noorwegen.

Coach Hiljo Hillebrand is net als Michel en Hans teleurgesteld, maar ook trots. Hiljo: “Het begin van de wedstrijd was lastig, maar Hans en Michel hebben zich er niet door uit het veld laten slaan. De focus was er en er is goed gebakken. Onze showtafel mocht er wezen.” Nederland nam het op tegen een sterk deelnemersveld: Japan, Korea, Rusland, Noorwegen, Peru, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Spanje en China.

showtafel-IBA-Cup-2018-300x225 De showtafel van Nederland.

Kleurrijke showtafel

De producten en het showstuk vormden een kleurrijke showtafel. Het thema Universum was tot in de puntjes doorgevoerd. Het showstuk liet een reis door het universum zien en op de diverse producten kwamen ook elementen van het thema terug.

Het Nederlandse team moest zaterdag 15 september als eerste aan de bak. De dag verliep niet helemaal zonder problemen. De ovens werkten niet goed en wilden niet goed op temperatuur komen. Desondanks was de jury onder de indruk van de prestaties van Michel en Hans. Helaas heeft dit niet geleid tot een prijs. “Maar”, zo besluit coach Hiljo Hillebrand, “we gaan niet bij de pakken neerzitten. We komen terug!”

Hou de website van Bakkers in bedrijf in de gaten voor meer beurs-nieuws vanaf de iba!

Foto's: GHM

Altijd op de hoogte blijven?