Chef-kok ontwikkelt ijscalculator Ice Solution

IJscoupe_pixabay

Foto: Pixabay

Herman Cooijmans, chef-kok en eigenaar van Restaurant EDEN* in Valkenswaard, ontwikkelde de afgelopen jaren een ijscalculator. Deze app genereert voor elke gewenste smaak een ijsrecept. “Zo kan ik gekke ingrediënten en smaakstoffen toevoegen.”

“De calculator demonteert alle onderdelen van de smaakstoffen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat altijd correct kan worden berekend”, vertelt Herman over zijn app Ice Solution. “Het enige dat de rekenmachine niet weet, zijn de bijbehorende eigenschappen van specifieke ingrediënten. Dit alles om het perfecte ijs te berekenen met de beste textuur, hardheid en mondgevoel. Dit komt omdat ik in mijn restaurant altijd op zoek ben naar nieuwe dingen die nog niet bestaan, en combinaties die niet voor de hand liggen.”

Hij vervolgt: “Ice Solution is een ijscalculator die met een paar simpele vragen het perfecte recept creëert, zodat iedereen zonder de knowhow het mooiste ijs in elke gewenste smaak kan maken. Of je nu gaat voor basissmaken of juist voor complexe bijzondere smaken, er is voor ieder wat wil. Vanwege de grote vraag naar verschillende toepassingen heb ik het zo gemaakt dat je niet alleen zoet ijs kunt maken, maar ook lichtzoet ijs, hartig ijs en ook koolhydraat arm ijs.” De ijscalculator kan gebruikt worden voor roomijs, gelato (ijs op basis van melk), vegan roomijs en sorbetijs.

“De kracht zit hem in de tijd van het personeel dat wordt bespaard om een mooie receptuur te creëren, de besparing van grondstoffen voor het testen, en vanwege de mogelijkheid om ongewone producten te kunnen gebruiken. Er zijn op dit moment ongeveer 100 verschillende suikers te kiezen en 700 verschillende smaakstoffen. Ook is het mogelijk om zelf een eigen smaak toe te voegen”, besluit Herman.

Meer informatie over deze ijscalculator is te vinden op: https://icesolution.app

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Op de website Eet!verleden schrijft historica Manon Henzen over culinaire geschiedenis. Onlangs deelde ze het recept van een aardbeiensorbet uit de 18e eeuw en vertelt ze meer hoe ijs destijds gemaakt werd.

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

De Goudse IJssalon David’s Gelato is op zoek naar een duurzaam alternatief voor de plastic ijslepeltjes. Afgelopen weekend startte eigenaar David Hoppenbrouwers met het testen van eetbare ijslepeltjes.

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Een jaar lang mochten volgers op de socials van Nils Hendrikse en Bas van Haaren verlekkerd toekijken. De fotograaf ging los met droogijs, bevroren baarden en paarse bloemkool. Wat waren ze van plan? Het resultaat viel begin juni op de mat: het boek -12°C Gelato.