Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Gelato festival challenge 2019

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie van 17 tot 21 jaar. Inschrijven voor beide categorieën kan tot eind december 2019. 

Tijdens de wedstrijden in januari moeten de deelnemers:

  • zes liter basismix (gepasteuriseerd) ter voorbereiding klaarmaken
  • één eigen smaak in competitie bereiden (tevens 6 liter)
  • decoratie en garnering ter plaatse uitvoeren
  • dit alles binnen de 30 en 45 minuten

Een vakjury beoordeelt de creaties op basis van smaak (40 procent), creativiteit (20 procent), structuur (20 procent) en presentatie (20 procent).

De 27-jarige Stefan Beerens van ijssalon Pavarotti Dolce won begin februari 2019 de laatste editie van de Gelato Festival Challenge. Hij troefde de concurrentie af met zijn creatie 'Guilty Pleasure', ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel met een crunch van pecannoten. Hij vertegenwoordigt samen met Paul Wilderink (tweede plaats in 2019), Kees Baars en Ilse Kennis (goud en zilver in 2018) Nederland op het Europees Kampioenschap dat later in 2020 in Italië plaatsvindt. Ook de twee eerste van 2020 plaatsen zich voor dit kampioenschap.  

Lees ook
Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Op de website Eet!verleden schrijft historica Manon Henzen over culinaire geschiedenis. Onlangs deelde ze het recept van een aardbeiensorbet uit de 18e eeuw en vertelt ze meer hoe ijs destijds gemaakt werd.

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

De Goudse IJssalon David’s Gelato is op zoek naar een duurzaam alternatief voor de plastic ijslepeltjes. Afgelopen weekend startte eigenaar David Hoppenbrouwers met het testen van eetbare ijslepeltjes.

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Een jaar lang mochten volgers op de socials van Nils Hendrikse en Bas van Haaren verlekkerd toekijken. De fotograaf ging los met droogijs, bevroren baarden en paarse bloemkool. Wat waren ze van plan? Het resultaat viel begin juni op de mat: het boek -12°C Gelato.