Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Gelato festival challenge 2019

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie van 17 tot 21 jaar. Inschrijven voor beide categorieën kan tot eind december 2019. 

Tijdens de wedstrijden in januari moeten de deelnemers:

  • zes liter basismix (gepasteuriseerd) ter voorbereiding klaarmaken
  • één eigen smaak in competitie bereiden (tevens 6 liter)
  • decoratie en garnering ter plaatse uitvoeren
  • dit alles binnen de 30 en 45 minuten

Een vakjury beoordeelt de creaties op basis van smaak (40 procent), creativiteit (20 procent), structuur (20 procent) en presentatie (20 procent).

De 27-jarige Stefan Beerens van ijssalon Pavarotti Dolce won begin februari 2019 de laatste editie van de Gelato Festival Challenge. Hij troefde de concurrentie af met zijn creatie 'Guilty Pleasure', ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel met een crunch van pecannoten. Hij vertegenwoordigt samen met Paul Wilderink (tweede plaats in 2019), Kees Baars en Ilse Kennis (goud en zilver in 2018) Nederland op het Europees Kampioenschap dat later in 2020 in Italië plaatsvindt. Ook de twee eerste van 2020 plaatsen zich voor dit kampioenschap.  

Lees ook
Hartverwarmend mooi en lekker ijs

Hartverwarmend mooi en lekker ijs

Nederland demonstreert hoog niveau ijsmaken op Gelato Festival Challenge Nederland IJs vormt een groeiend aandeel van de Bakkersvak. Het Gelato Festival Challenge Nederland voegt daar een extra dimensie aan toe. Iedereen genoot van de prachtige ijscreaties. Nederland kreeg 27 winnaars, met als nummer 1 Kees Baars, gevolgd door Ilse Kennis en Erik Kuiper....

Movuz introduceert IceMobil

Movuz introduceert IceMobil

VENRAY - Movuz introduceert een nieuwe innovatie: de IceMobil. “De IceMobil is een ‘plug & play’ systeem voor de bereiding van verschillende ijsgerechten”, stelt de Nederlandse fabrikant. Introductie Inmiddels heeft de eerste introductie van de IceMobil plaatsgevonden bij verschillende vestigingen van de Albert Heijn. Met de IceMobile kunnen gebruikers...

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...