Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Gelato festival challenge 2019

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie van 17 tot 21 jaar. Inschrijven voor beide categorieën kan tot eind december 2019. 

Tijdens de wedstrijden in januari moeten de deelnemers:

  • zes liter basismix (gepasteuriseerd) ter voorbereiding klaarmaken
  • één eigen smaak in competitie bereiden (tevens 6 liter)
  • decoratie en garnering ter plaatse uitvoeren
  • dit alles binnen de 30 en 45 minuten

Een vakjury beoordeelt de creaties op basis van smaak (40 procent), creativiteit (20 procent), structuur (20 procent) en presentatie (20 procent).

De 27-jarige Stefan Beerens van ijssalon Pavarotti Dolce won begin februari 2019 de laatste editie van de Gelato Festival Challenge. Hij troefde de concurrentie af met zijn creatie 'Guilty Pleasure', ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel met een crunch van pecannoten. Hij vertegenwoordigt samen met Paul Wilderink (tweede plaats in 2019), Kees Baars en Ilse Kennis (goud en zilver in 2018) Nederland op het Europees Kampioenschap dat later in 2020 in Italië plaatsvindt. Ook de twee eerste van 2020 plaatsen zich voor dit kampioenschap.  

Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

Ambachtelijk IJscentrum wijzigt coronaprotocol ijssalons per 1 juni

De coronamaatregelen voor de horeca worden vanaf 1 juni versoepeld. Daarom past Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het bestaande protocol voor ijssalons aan naar de nieuwe voorwaarden. De basis die er al stond, is hiermee uitgebreid. “Dit protocol staat als een huis”, stelt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging.

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Luuk Schaper is jong, doelgericht en ambitieus

Op zijn twaalfde wist hij het al: Luuk Schaper wilde bakker/patissier worden. In plaats van nog vier jaar naar de middelbare school in Nederland, voor hij met zijn passie aan de slag kon, koos hij ervoor om naar België te gaan. Daar kon hij namelijk direct de kneepjes van het vak leren. Nu, op zijn twintigste, heeft hij zijn eigen zaak: Luux by Berekuil...

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Nieuwe cursusdata IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...