Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

11 oktober 2019

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie van 17 tot 21 jaar. Inschrijven voor beide categorieën kan tot eind december 2019. 

Tijdens de wedstrijden in januari moeten de deelnemers:

  • zes liter basismix (gepasteuriseerd) ter voorbereiding klaarmaken
  • één eigen smaak in competitie bereiden (tevens 6 liter)
  • decoratie en garnering ter plaatse uitvoeren
  • dit alles binnen de 30 en 45 minuten

Een vakjury beoordeelt de creaties op basis van smaak (40 procent), creativiteit (20 procent), structuur (20 procent) en presentatie (20 procent).

De 27-jarige Stefan Beerens van ijssalon Pavarotti Dolce won begin februari 2019 de laatste editie van de Gelato Festival Challenge. Hij troefde de concurrentie af met zijn creatie 'Guilty Pleasure', ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel met een crunch van pecannoten. Hij vertegenwoordigt samen met Paul Wilderink (tweede plaats in 2019), Kees Baars en Ilse Kennis (goud en zilver in 2018) Nederland op het Europees Kampioenschap dat later in 2020 in Italië plaatsvindt. Ook de twee eerste van 2020 plaatsen zich voor dit kampioenschap.  

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?