Carpigiani Gelato Festival Challenge komt weer naar België

9 november 2021 Redactie Vakblad IJs Carpigiani
Foto: Carpigiani Ambachtelijk Benelux

Na twee jaar keert de Carpigiani Gelato Festival Challenge terug naar België. Op 22 en 24 november gaan professionals en junior ijsbereiders live de strijd aan voor de Belgische titel tijdens Horeca Expo in Gent. De afgelopen twee jaar was dit vanwege corona niet mogelijk. 

Tijdens deze editie van het Carpigiani Gelato Festival Challenge gaat Carpigiani Ambachtelijk Benelux op zoek naar de beste pro en junior ijsbereiders van België. De deelnemers moeten hiervoor zelf hun recept samenstellen, ter plekke het ijs draaien en zorgen voor een originele presentatie om de internationale vakjury te overtuigen. De winnaars kunnen doorstoten naar de Europese finale en mogelijk ook het wereldkampioenschap.

“Er zijn vandaag meerdere ijswedstrijden. Dat juichen we toe, want dat tilt het niveau van onze Belgische ijsbereiders naar omhoog. En daar kan de consument én ijsjesfan alleen maar blij om zijn”, zegt Dolf Van Welie van Carpigiani. Volgens hem is de Carpigiani Festival Challenge de wedstrijd met de grootste wereldwijde belangstelling. “Iedereen in het professionele vak weet na de succesvolle vorige edities dat het winnen van de titel je geen windeieren legt. Zo werd de laatste Belgische kampioen, Matthieu Eyckmans van Oyya, dit jaar zelfs Europees kampioen met heel wat internationale belangstelling en erkenning tot gevolg. Wij zijn vooral ook heel blij dat het kampioenschap opnieuw live doorgaat in Gent. De enthousiaste sfeer, de spanning, verbroederen met collegaijsbereiders en al die inspiratie tijdens de finales zijn uniek.”

Carpigiani Ambachtelijk Benelux laat weten dat er zijn nog enkele plaatsen vrij zijn om deel te nemen, vooral dan bij de junioren.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?