Cao-partijen gaan voor andere insteek toekomstige cao

CAO Bakkersbedrijf

De toekomstige Cao Bakkersbedrijf krijgt een andere insteek en zal beter toepasbaar en uitlegbaar zijn. Werkgevers en werknemers in de bakkerijbranche spreken van een ‘historisch moment’.

FNV, CNV vakmensen, NVB en NBOV hebben afgesproken dat er één cao moet blijven voor de circa 50.000 medewerkers in de branche. Deze cao moet wel flexibiliteit en maatwerk bieden.

Naast een gemeenschappelijk deel met regelingen voor de werkgever en werknemer die van toepassing is op alle medewerkers in de branche, komt er een deel met specifieke arbeidsvoorwaarden voor de ambachtelijke en de industriële sector. De precieze uitwerking van de indeling wordt nog voorgelegd aan de leden van werknemerszijde. In de cao zal naast arbeidsvoorwaarden ook duidelijk worden ingezet op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

De bakkerijbranche is met de nieuwe cao een branche waarin medewerkers graag willen werken en vitaal kunnen blijven werken.

Lees ook
Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

Allergeneninformatie: hoe zit dat ook weer?

“Allergenen, zoals gluten bevattende granen, sesamzaad en noten, komen in vrijwel alle bakkerijen voor. Het is belangrijk en zelfs verplicht uw klant proactief te wijzen op informatie over allergenen in uw producten”, aldus Linda van Zonsbeek, kennisspecialist bij NBC. “Maak in de winkel zichtbaar dat u deze informatie paraat hebt.”

Zonder chaos geen orde

Zonder chaos geen orde

We leven alweer meer dan een jaar in een onzekere samenleving. Gaan we ooit weer terug naar normaal, alsof er geen coronacrisis is geweest? Wie het weet, mag het zeggen. Velen waanden zich relatief veilig en hadden het idee enige controle te hebben over het bestaan.

Wie is Maud?

Wie is Maud?

Het is een vraag die ons regelmatig ter ore komt: wie is Maud? Wie is degene die zich in deze column zo ‘anoniem’ en scherp uitlaat over heikele kwesties in de bakkerijbranche?