CAO Bakkersbedrijf is rond

5 januari 2010

Na wijzigingen in principeakkoord oktober 2009, nu definitieve CAO voor bakkersbedrijven.

Door onderhandelaars van NBOV, NVB, FNV en CNV werd eind oktober een principeakkoord afgesloten over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf met een looptijd van twee jaar. Vrij snel na de totstandkoming daarvan bleek echter dat een groot aantal ambachtelijke bakkersbedrijven grote moeite had met de voorziene loonaanpassingen.

Het bestuur van de NBOV heeft op een ingelaste ledenraadpleging haar leden gehoord en werd duidelijk dat de lastendruk voor het jaar 2010, gelet op de huidige onzekere situatie, als te zwaar werd gezien. Het NBOV-bestuur heeft om die reden niet ingestemd met het principeakkoord.

In een vergadering van het Georganiseerd Overleg Bakkersbedrijf van 16 december 2009 is gezocht naar een mogelijkheid om de loonkostendruk in 2010 te verlichten. Als oplossing werd gevonden de premie voor het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf van 1% over de loonsom in 2010 in het geheel niet te innen. Verder is afgesproken dat bedrijven die door de CAO-verhogingen in problemen komen, dispensatie kunnen vragen bij de Adviescommissie Arbeidsvoorwaarden Bakkersbedrijf (Postbus 332, 2800 AH Gouda).

Door deze aanvullende afspraken, waarmee de loonkostendruk in 2010 wordt verlicht, blijft het eerder bereikte principeakkoord in stand (zie www.sociaalfondsbakkersbedrijf.nl) en is de weg vrij voor uitvoering van zaken die voor de ontwikkeling van de bedrijfstak van belang zijn.


« Terug

Altijd op de hoogte blijven?