Campagne Bakkersverhalen: wat kan de bakker ermee?

GOUDA - De NBOV is samen met de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de NBA de campagne Bakkersverhalen gestart. Een initiatief om verkoopmedewerkers beter te leren het verhaal achter de producten die ze verkopen, te vertellen. Nu vertellen ze vaak alleen over wat ze verkopen. Omdat er nog veel vragen zijn rond de campagne, zet Bakkers in bedrijf samen met de initiatiefnemers het hoe en waarom op een rij.

Waarom Bakkersverhalen?

Om onderscheidend te zijn, kunnen verkoopmedewerkers beter communiceren over het waarom van de dingen die ze doen”, vertelt Sandra Wewer van de NBOV. “Op Bakkersvak 2016 zijn veel bakkers bevraagd hierover. Gebleken is dat veel bakkers vooral vertellen over wat ze verkopen en niet het verhaal achter de producten. Ook blijkt dat deze verhalen niet voldoende worden doorverteld aan de klanten.”

Waarom Balthasar en Gilles als boegbeeld voor de campagne?

“Zij zijn verhalenvertellers. Dit is een eeuwenoud beroep. De filmpjes in de serie ‘Een bakkersverhaal’ staan symbool voor het belang van het vertellen van verhalen. Dit gebeurt inderdaad al eeuwenlang, maar is ook van toepassing op de moderne en hedendaagse bakkerij. Een goed verhaal stimuleert de verkoop en geneert daarmee omzet. We hebben voor deze opzet gekozen omdat het vertellen van verhalen en het verkopen van producten uitstekend samengaat en beleving creëert. Het zorgt voor binding met en de terugkeer van de klanten.”

Waarom een online campagne?

“De communicatie verloopt grotendeels online. Dit om samen met de filmpjes ook de vertaalslag naar mooie voorbeelden te maken en suggesties te doen. Bakkers kunnen hiervan leren en volgers hebben de gelegenheid direct te reageren. Naast de online campagne hebben we ook de NBA-training Storytelling en de theatertour die start vanaf 25 oktober.”

Wat willen jullie bereiken?

“Het doel is zowel ondernemers als verkoopmedewerkers meer te laten vertellen over het verhaal achter hun bedrijf, hun producten en dit delen met hun klanten. Daarmee creëren zij ook echt meer omzet.”

Waarom een gezamenlijke campagne?

“Een goed verhaal is van belang voor iedereen in de ambachtelijke bakkerij. NBOV, NBA en Stichting Ambachtelijke Bakkerij vullen elkaar hierin prima aan vanuit verschillende invalshoeken: ondernemerschap, winkelvloer en opleiding. Bovendien kunnen we vanuit dit gezamenlijke draagvlak een nog beter resultaat behalen.”

Meer info: www.bakkersverhalen.nl.

Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

Blik op 2030... Aandacht voor passie, imago en transparantie

Blik op 2030... Aandacht voor passie, imago en transparantie

In 2030… komen de bakkerijgrondstoffen hoofdzakelijk uit eigen land. In 2030... is al het brood clean label. In 2030... zijn er geen bakkers meer maar graan barista's. Dinsdag 22 september schoven drie Meester Boulangers aan tafel met andere mensen uit de branche om te kijken waar we ons op voor kunnen en moeten bereiden.

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf.

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...