Campagne Bakkersverhalen: wat kan de bakker ermee?

storytelling

GOUDA - De NBOV is samen met de Stichting Ambachtelijke Bakkerij en de NBA de campagne Bakkersverhalen gestart. Een initiatief om verkoopmedewerkers beter te leren het verhaal achter de producten die ze verkopen, te vertellen. Nu vertellen ze vaak alleen over wat ze verkopen. Omdat er nog veel vragen zijn rond de campagne, zet Bakkers in bedrijf samen met de initiatiefnemers het hoe en waarom op een rij.

Waarom Bakkersverhalen?

Om onderscheidend te zijn, kunnen verkoopmedewerkers beter communiceren over het waarom van de dingen die ze doen”, vertelt Sandra Wewer van de NBOV. “Op Bakkersvak 2016 zijn veel bakkers bevraagd hierover. Gebleken is dat veel bakkers vooral vertellen over wat ze verkopen en niet het verhaal achter de producten. Ook blijkt dat deze verhalen niet voldoende worden doorverteld aan de klanten.”

Waarom Balthasar en Gilles als boegbeeld voor de campagne?

“Zij zijn verhalenvertellers. Dit is een eeuwenoud beroep. De filmpjes in de serie ‘Een bakkersverhaal’ staan symbool voor het belang van het vertellen van verhalen. Dit gebeurt inderdaad al eeuwenlang, maar is ook van toepassing op de moderne en hedendaagse bakkerij. Een goed verhaal stimuleert de verkoop en geneert daarmee omzet. We hebben voor deze opzet gekozen omdat het vertellen van verhalen en het verkopen van producten uitstekend samengaat en beleving creëert. Het zorgt voor binding met en de terugkeer van de klanten.”

Waarom een online campagne?

“De communicatie verloopt grotendeels online. Dit om samen met de filmpjes ook de vertaalslag naar mooie voorbeelden te maken en suggesties te doen. Bakkers kunnen hiervan leren en volgers hebben de gelegenheid direct te reageren. Naast de online campagne hebben we ook de NBA-training Storytelling en de theatertour die start vanaf 25 oktober.”

Wat willen jullie bereiken?

“Het doel is zowel ondernemers als verkoopmedewerkers meer te laten vertellen over het verhaal achter hun bedrijf, hun producten en dit delen met hun klanten. Daarmee creëren zij ook echt meer omzet.”

Waarom een gezamenlijke campagne?

“Een goed verhaal is van belang voor iedereen in de ambachtelijke bakkerij. NBOV, NBA en Stichting Ambachtelijke Bakkerij vullen elkaar hierin prima aan vanuit verschillende invalshoeken: ondernemerschap, winkelvloer en opleiding. Bovendien kunnen we vanuit dit gezamenlijke draagvlak een nog beter resultaat behalen.”

Meer info: www.bakkersverhalen.nl.

Lees ook
Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

Lisette Noij (21) heeft de bakkersopleiding op het ROC Nijmegen afgerond en is daarna direct begonnen als broodbakker bij het bedrijf van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. “Het is steeds een uitdaging om mezelf te verbeteren.”

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...