Cakes - Rutger van den Broek

7 mei 2019

We mogen inmiddels stellen dat Rutger van den Broek zijn sporen in de bakwereld verdiend heeft. Het is nauwelijks nog nodig zijn claim to fame – hij is de eerste winnaar van Heel Holland Bakt – erbij te vermelden, want inmiddels schreef hij al vijf bakboeken, waarvan één speciaal over hartige producten. Nu ligt er zijn ‘masterclass cakes’.

Met de Masterclass-boeken start Uitgeverij Carrera een nieuwe serie waarmee ze nog even vooruit kunnen. Zoals ze eerder de ‘bijbels’ neerzetten, waaronder de Koekjes- en Bakbijbel van Rutger van den Broek, de Broodbijbel van Hiljo Hillebrand en de Chocoladebijbel van Kees Raat. In de serie Masterclass zijn inmiddels ook ‘Dips’ en ‘Groenten op de bbq’ verschenen.

Masterclass Cakes heeft met veertig recepten op 120 pagina’s wel een veel bescheidener omvang dan de bijbels die Rutger eerder produceerde. Uiteraard begint het boek met basisuitleg over methoden, materialen, vormen, oventijden en -temperaturen. Hier vertelt hij de gemiddelde bakker uiteraard niets nieuws, dus daarvoor hoeft u het boek niet in te kijken.

Wat Rutger wel als geen ander kan, is aanvoelen wat er leeft onder consumenten en thuisbakkers, en hen aanspreken. Dat is een reden waarom u als banketbakker het boek wel even zou kunnen doorbladeren. Zijn blog Rutgerbakt.nl trekt veel bezoekers en de resultaten van zijn recepten worden op sociale media veelvuldig gedeeld.

Over zijn bakboeken zijn gebruikers en recensenten het ook eens: Rutger schrijft duidelijke, goed te volgen recepten en weet klassiekers een moderne update te geven. Beide zaken zijn ook in Masterclass Cakes weer goed in orde. Na de basis met appelkruimel, chocolade en een heuse vanille marmercake, volgen vormen en smaken die wat verder gaan. Cake met roos en framboos, olijfoliecake met mandarijn, kokoscake met chocolade ganache en stroopwafeltulband bijvoorbeeld.

De werkbeschrijvingen heeft u als bakker uiteraard niet nodig, maar misschien haalt u er wel een verrassende combinatie voor uw eigen assortiment uit. En zo niet, dan weet u in ieder geval wat er populair is onder consumenten.

Cakes is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: Cakes
Auteur: Rutger van den Broek
ISBN: 9789048848423
Prijs: 16,99

Altijd op de hoogte blijven?