Bufkes bestaat 20 jaar

21 september 2016

HOENSBROEK - Bufkes, onderdeel van de Van Melik Food Groep, bestaat 20 jaar. Het concept - vers belegde broodjes op basis van ambachtelijke, traditionele Limburgse ingrediënten en recepturen - is ontstaan vanuit de kwaliteitsslagerijen van Slagerij Van Melik Du Chef en kent inmiddels tal van varianten; van een kleine shop-in-shop tot restaurants met wel 80 zitplaatsen.

Succes verklaarbaar

Juul Verkolf-Sampers, formulemanager Bufkes, verklaart het succes: “Mensen die graag een tussendoortje nuttigen of van een lunch willen genieten, bijvoorbeeld tijdens het winkelen of op het werk, gaan steeds meer voor kwaliteit en gezondheid. Dat is ook precies waar Bufkes deels op mikt. Natuurlijk staan zaken als genieten van smaak, vakmanschap en trots op onze Limburgse roots voorop. Maar daarbij is verantwoord ondernemen ook een belangrijke pijler. Zo werken we continu aan het reduceren van e-nummers en het verlagen van het zout- en vetgehalte van onze producten. Genieten dus van kwalitatieve producten met de lekkerste smaak en bereid door vakmensen, maar dan wel met oog voor gezondheid en traceerbaarheid.”

Ook de continuïteit is een belangrijke succesfactor. Verkolf-Sampers: “Er is veel veranderd in de 20 jaar dat Bufkes aan de weg timmert. Maar voor de lekkerste royaal belegde broodjes kun je nog steeds terecht bij ons. En dat zal nog heel lang zo blijven!”

Jubileum-acties

Bufkes viert het 20-jarig jubileum met diverse Jubileumacties voor haar gasten. Zo geldt tijdelijk een 'megakorting', kan men binnenkort deelnemen aan een Kras & Win actie en maakt elke gast kans op een origineel lederen Bufkes Schort. “Onze gasten hebben ons naar de plek gebracht waar we nu staan”, aldus Verkolf-Sampers. “En daar willen we graag iets voor terugdoen bij wijze van dank.”

Assortiment uitgebreid

Naast het assortiment warme broodjes heeft Bufkes de afgelopen 20 jaar het assortiment flink uitgebreid en zijn er ook salades, huisgemaakte soepen, piegata’s, speltbollen, menu’s, koffiespecialiteiten, smoothies en limonades verkrijgbaar.

[embed]https://youtu.be/sO_ofPxeS9E[/embed]

Altijd op de hoogte blijven?