Bruno Pastorelli geeft masterclass aan jong talent

10 april 2017

De bekende Franse patissier Bruno Pastorelli gaat 12 april een masterclass bij het ROC van Amsterdam geven. Aan deze masterclass nemen de finalisten van de Nederlandse Kampioenschappen Patisserie deel.

Wereldkampioenschappen

Zo kunnen zij zich voorbereiden op een mogelijke deelname aan het wereldkampioenschap Patisserie in Abu Dhabi. De WK Patisserie wordt op 14 oktober in de Verenigde Emiraten georganiseerd.

Beste patisseriestudenten

De deelnemers aan de masterclass zijn acht jonge talenten, de beste patisseriestudenten van Nederland. Vorige maand behaalden zij een finaleplaats bij de Nederlandse kampioenschappen tijdens de Skills vakwedstrijden in de Amsterdamse RAI.

Bruno Pastorelli

Bruno Pastorelli is van oorsprong Frans en staat bekend als een van de meest kundige en creatieve patissiers ter wereld. Hij voert de titel Meilleurs Ouvriers de France (MOF) en werkt tegenwoordig ook veel internationaal. Het thema van zijn masterclass is “Entremets” (desserttaart). Hierbij komen diverse technieken en bereidingen aan bod.

ROC Amsterdam

Voor de studenten van het ROC van Amsterdam, Bas van Tessel en Anne Overmeer, is het een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meesterpatissier. De twee jonge patissiers behaalden tijdens de Nederlandse kampioenschappen zilver en brons. Wie gaat er naar het WK?

De masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door de firma NMK Esbako.

   

Altijd op de hoogte blijven?