Brouwbrood op de markt

BB_borrelbrood art

Ondernemer en neurobiologie-studente Laila Blömer (23) brengt Brouwbrood op de markt;  een brood van bierborstel en restproducten die overblijven na het bierbrouwproces. Blömer werkt voor haar Brouwbrood samen met Oedipus uit Amsterdam.

Het proces is niet volledig nieuw, aldus Blömer. “Het is een oud proces, maar een nieuwe manier van werken”. Het proces is afkomstig uit de 17e eeuw en wordt nog maar weinig toegepast.

De smaak van het brood is vezelig, aards, scherp en niet perse bitter, volgens Blömer. Het brood bevat veel vezels, waardoor je veel moet kauwen. Het is geen standaard lekkernij, maar een verantwoord brood.

Het brood wordt op verschillende plekken verkocht in Amsterdam. Brouwbrood is niet de eerste aanbieder van bierbroden. Sinds 1 november 2017 is het Leffe bierbrood van Robèrt van Beckhoven in diverse supermarkten en cafés verkrijgbaar.

Lees ook
Wat kan er wel?

Wat kan er wel?

Het coronavirus houdt de gemoederen ook in 2021 wereldwijd nog bezig. Wie had dit ooit gedacht? Het zijn onzekere tijden, die voor een deel van de ondernemers goed uitpakken, maar helaas op een ander deel grote negatieve invloed heeft op omzet en bedrijfsvoering.

Tegenstellingen

Tegenstellingen

Op 13 februari 2021 stonden mensen op de schaats en een week later lagen ze al te zonnen aan de plas of aan het strand. Een temperatuurverschil van meer dan 30 graden!

Belastingdienst geeft ondernemers tips voor aangifte inkomstenbelasting

Belastingdienst geeft ondernemers tips voor aangifte inkomstenbelasting

Voor 8 mei moet de aangifte voor de inkomstenbelasting ingevuld zijn. Voor ondernemers is dit altijd een klus. Om ondernemers hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips voor de aangifte inkomstenbelasting.