Broodbijbel leert consument bakken

Bakkers in bedrijf_Broodbijbel

Net voor Pasen verscheen Broodbijbel: een boek met ruim honderdtachtig recepten waarmee iedere consument zelf thuis een heerlijk brood kan bakken. Auteur van het boek is Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, tegenwoordig in dienst bij Royal Steensma als baktechnisch adviseur.

In de week dat Broodbijbel officieel verscheen, reisde Hiljo Hillebrand met een van de eerste exemplaren naar Didam. “Het allereerste boek moest voor mijn leermeester Hans Som zijn”, aldus de Meester Boulanger. “Hans is als persoon en als bakker ongelooflijk belangrijk geweest voor mijn carrière. Als dank daarvoor heb ik hem mijn boek aangeboden: een prachtige samenvatting van alles wat ik tot nu toe op broodgebied heb geleerd en gedaan.”

In Bakkers in bedrijf 4 vertelt Hiljo in een uitgebreid interview meer over hoe het boek tot stand is gekomen en waarom het schrijven van een boek altijd al een droom van hem is geweest. Editie 4 verschijnt 4 mei.

Broodbijbel is overal te koop, ook via online kanalen, en kost € 29,99.

Lees ook
30 jaar EverBake en een nieuwe locatie

30 jaar EverBake en een nieuwe locatie

EverBake Group hield drie dagen lang open huis en Inspiratie Dagen. Hiermee vierde het bedrijf het 30-jarige bestaan. Ook was het gelijk een mooie gelegenheid voor Peter Eversdijk en zijn zonen Thom en Nick om het nieuwe pand in Breda te laten zien. Hier zal in de toekomst een proefbakkerij komen waar EverBake (potentiële) klanten kan ontvangen.

NBC: broodprijs stijgt maximaal 5 tot 10 procent

NBC: broodprijs stijgt maximaal 5 tot 10 procent

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) laat richting de consumentenmarkt weten dat er vooralsnog geen sprake is van grote stijgingen in de broodprijs. Vanwege de oorlog in Oekraïne was de verwachting dat de broodprijs zou verdubbelen. Uit cijfers van het NBC blijkt dat de stijging maximaal 5 tot 10 procent is, in vergelijking met dezelfde periode vorig...

Overdag bakken voor beleving en versheid

Overdag bakken voor beleving en versheid

Eric en dochter Jenthe van Thillo zijn overgegaan op een ander werkproces, waarbij meer brood overdag wordt gebakken. “Dat komt niet alleen de smaak van het brood ten goede, maar zorgt ook voor beleving in de winkel.”