Broodbijbel leert consument bakken

Bakkers in bedrijf_Broodbijbel

Net voor Pasen verscheen Broodbijbel: een boek met ruim honderdtachtig recepten waarmee iedere consument zelf thuis een heerlijk brood kan bakken. Auteur van het boek is Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, tegenwoordig in dienst bij Royal Steensma als baktechnisch adviseur.

In de week dat Broodbijbel officieel verscheen, reisde Hiljo Hillebrand met een van de eerste exemplaren naar Didam. “Het allereerste boek moest voor mijn leermeester Hans Som zijn”, aldus de Meester Boulanger. “Hans is als persoon en als bakker ongelooflijk belangrijk geweest voor mijn carrière. Als dank daarvoor heb ik hem mijn boek aangeboden: een prachtige samenvatting van alles wat ik tot nu toe op broodgebied heb geleerd en gedaan.”

In Bakkers in bedrijf 4 vertelt Hiljo in een uitgebreid interview meer over hoe het boek tot stand is gekomen en waarom het schrijven van een boek altijd al een droom van hem is geweest. Editie 4 verschijnt 4 mei.

Broodbijbel is overal te koop, ook via online kanalen, en kost € 29,99.

Lees ook
Redactiestage bij onze Food vakbladen

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Nieuwe uitgeverij Alea Publishers neemt de Foodbladen van Vakbladen.com over

Nieuwe uitgeverij Alea Publishers neemt de Foodbladen van Vakbladen.com over

De nieuwe uitgeverij Alea Publishers van mediaondernemers en tevens broers Pepijn en Roeland Dobbelaer neemt per 1 juli de Foodbladen van Vakbladen.com over. De broers werken al langer samen met hun bedrijven, respectievelijk Virtùmedia en Twin Digital/Twin Media. Met de aankoop van de Foodbladen verstevigen ze hun samenwerking.

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Met Bak Speciaal heeft Royal Steensma begin dit jaar een ambachtelijke specialist in exclusieve bakkerijgrondstoffen voor bijzondere broodsoorten overgenomen. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van voornamelijk banketgrondstoffen. Portret van een nieuwkomer in de Royal Steensma-familie.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...