Broodbijbel leert consument bakken

Bakkers in bedrijf_Broodbijbel

Net voor Pasen verscheen Broodbijbel: een boek met ruim honderdtachtig recepten waarmee iedere consument zelf thuis een heerlijk brood kan bakken. Auteur van het boek is Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, tegenwoordig in dienst bij Royal Steensma als baktechnisch adviseur.

In de week dat Broodbijbel officieel verscheen, reisde Hiljo Hillebrand met een van de eerste exemplaren naar Didam. “Het allereerste boek moest voor mijn leermeester Hans Som zijn”, aldus de Meester Boulanger. “Hans is als persoon en als bakker ongelooflijk belangrijk geweest voor mijn carrière. Als dank daarvoor heb ik hem mijn boek aangeboden: een prachtige samenvatting van alles wat ik tot nu toe op broodgebied heb geleerd en gedaan.”

In Bakkers in bedrijf 4 vertelt Hiljo in een uitgebreid interview meer over hoe het boek tot stand is gekomen en waarom het schrijven van een boek altijd al een droom van hem is geweest. Editie 4 verschijnt 4 mei.

Broodbijbel is overal te koop, ook via online kanalen, en kost € 29,99.

Lees ook
Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Bak Speciaal: ambachtelijke nieuwkomer in Royal Steensma-familie

Met Bak Speciaal heeft Royal Steensma begin dit jaar een ambachtelijke specialist in exclusieve bakkerijgrondstoffen voor bijzondere broodsoorten overgenomen. Een welkome aanvulling op het bestaande aanbod van voornamelijk banketgrondstoffen. Portret van een nieuwkomer in de Royal Steensma-familie.

Nieuwe drooghal Royal Steensma geopend

Nieuwe drooghal Royal Steensma geopend

Wethouder Caroline de Pee van de gemeente Waadhoeke opende zaterdagochtend 25 mei de nieuwe drooghal in Franeker van bakkerijgrondstoffenproducent Royal Steensma. De wethouder reed, onder toeziend oog van algemeen directeur Rimmert de Jong en de medewerkers van Royal Steensma, op een heftruck de nieuwe hal binnen.

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zuid-Hollandse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Functieomschrijving: Als Broodbakker/Deegmaker ga jij mee werken binnen een enthousiast team. Je draagt dagelijks je steentje bij aan o.a. het produceren van klein...

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot Z en volgens een...

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...