Brood uit de pan

4 augustus 2020

Naast de ingrediënten om brood te maken, waarmee je als bakker altijd werkt – bloem, zout, water en een oven – heb je voor de recepten in dit boek een pan nodig. In Brood uit de pan deelt Ilona Chovancova de eenvoudigste methode om zelf het lekkerste zuurdesembrood te maken. Misschien niet zozeer iets voor bakkers, wel iets voor de enthousiaste thuisbakker.

Volgens Chovancova creëer je door het brood te bakken in een pan een mooie knapperige korst, terwijl je een heerlijke luchtige kern houdt. Naast de basistechnieken zijn er in dit boek 60 broodrecepten opgenomen. Niet alleen de klassieke broden komen aan bod, maar ook recepten met bijvoorbeeld cider en gedroogde appels, of een brood gemaakt van paarse wortels. Ook geeft Chovancova belegsuggesties, zoals serranoham op een bedje van verse geitenkaas en rode biet of paprikacrème met amandelen en basilicum. Zo kan ook de bakker die belegde broodjes verkoopt, inspiratie uit dit boek opdoen.

Ilona Chovancova is een broodbakexpert, fotograaf en foodstylist uit Parijs met verschillende kookboeken op
haar naam.

Brood uit de pan van Ilona Chovancova is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Altijd op de hoogte blijven?