Brood uit de pan

brood uit de pan_cover

Naast de ingrediënten om brood te maken, waarmee je als bakker altijd werkt – bloem, zout, water en een oven – heb je voor de recepten in dit boek een pan nodig. In Brood uit de pan deelt Ilona Chovancova de eenvoudigste methode om zelf het lekkerste zuurdesembrood te maken. Misschien niet zozeer iets voor bakkers, wel iets voor de enthousiaste thuisbakker.

Volgens Chovancova creëer je door het brood te bakken in een pan een mooie knapperige korst, terwijl je een heerlijke luchtige kern houdt. Naast de basistechnieken zijn er in dit boek 60 broodrecepten opgenomen. Niet alleen de klassieke broden komen aan bod, maar ook recepten met bijvoorbeeld cider en gedroogde appels, of een brood gemaakt van paarse wortels. Ook geeft Chovancova belegsuggesties, zoals serranoham op een bedje van verse geitenkaas en rode biet of paprikacrème met amandelen en basilicum. Zo kan ook de bakker die belegde broodjes verkoopt, inspiratie uit dit boek opdoen.

Ilona Chovancova is een broodbakexpert, fotograaf en foodstylist uit Parijs met verschillende kookboeken op
haar naam.

Brood uit de pan van Ilona Chovancova is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Dossiers
Lees ook
Kinderboek campagne Brood. Goed Verhaal verschenen

Kinderboek campagne Brood. Goed Verhaal verschenen

In het kader van de EU campagne ‘brood, een goed verhaal’ verschijnt het speciale kinderboek Kolletje en Dirk. Het knotsgekke broodboek. Het boek is nu gratis te downloaden op brood.net en broodengezondheid.be.

Marije Bakt Brood opent online broodbakschool

Marije Bakt Brood opent online broodbakschool

Sinds de start van de coronacrisis is het thuisbakken erg populair geworden. Tegelijkertijd is het volgen van een workshop broodbakken een stuk lastiger vanwege de coronamaatregelen. Dat geldt ook voor Marije Pelgrum Berghuis van Marije Bakt Brood. Daarom start ze op 20 oktober een online Nederlandstalige broodbakschool.

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...