Brood op basis van zilte micro-algen

Algrain_Algae-Holland

Algae-Holland ontwikkelde samen met de afdeling Levensmiddelentechnologie van de HAS-Den Bosch het nieuwe Algrain concept. Gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Het bedrijf wil dit concept nu bij bakkers en consumenten introduceren.

Algrain levert een gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Deze basis geeft een umami-smaak aan het brood waardoor er minder (80 procent) tot geen zout nodig is. De bereiding, deegvorming en het bakproces zijn hetzelfde als voor een normaal donker meergranen brood. Het brood is rijk aan voedingsvezels, bevat extra essentiële aminozuren, eiwitten en is laag in vet met extra omega 3-6-9 vetzuren.

Volgens Algae-Holland heeft het brood een natuurlijke broodsmaak. Tijdens een consumententest gaf 91 procent aan het brood lekker(der) te vinden dan normaal donker meergranen.

Algae Holland ontwikkelt voedings- en voerproducten op basis van algen. Naast het nieuwe broodconcept levert het bedrijf uit Herveld ook mixen voor droge pasta, vega(n)snacks en smaak versterkers.

Dossiers
Lees ook
Brood. Bakkers en hun brood

Brood. Bakkers en hun brood

"Om de wereld te begrijpen, is het best de kern van het bestaan te onderzoeken, en al lang draait die rond brood." In 1850 vergde brood een derde van de gezinsuitgaven en leverde het 60% van de dagelijkse calorieën.

Albert Heijn start pilot ‘Brood van Gisteren’

Albert Heijn start pilot ‘Brood van Gisteren’

Albert Heijn startte 17 mei met de pilot 'Brood van Gisteren'. In tien winkels in de regio Rotterdam ligt tot 11.00 uur onverkocht brood van de vorige dag tegen een voordelige prijs in de schappen. Een half brood kost 0,25 cent, een heel brood en een zak bolletjes 0,50 cent. Op deze wijze wil de supermarktketen voedselverspilling tegen gaan.

Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

Diverse media besteedden aandacht aan dit onderwerp. De Keuringsdienst van Waarde maakte een uitzending over meergranenbrood, Radar schreef op haar site een artikel met bovengenoemde kop. Welke broodsoort is nu wat?