Brood op basis van zilte micro-algen

Algrain_Algae-Holland

Algae-Holland ontwikkelde samen met de afdeling Levensmiddelentechnologie van de HAS-Den Bosch het nieuwe Algrain concept. Gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Het bedrijf wil dit concept nu bij bakkers en consumenten introduceren.

Algrain levert een gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Deze basis geeft een umami-smaak aan het brood waardoor er minder (80 procent) tot geen zout nodig is. De bereiding, deegvorming en het bakproces zijn hetzelfde als voor een normaal donker meergranen brood. Het brood is rijk aan voedingsvezels, bevat extra essentiële aminozuren, eiwitten en is laag in vet met extra omega 3-6-9 vetzuren.

Volgens Algae-Holland heeft het brood een natuurlijke broodsmaak. Tijdens een consumententest gaf 91 procent aan het brood lekker(der) te vinden dan normaal donker meergranen.

Algae Holland ontwikkelt voedings- en voerproducten op basis van algen. Naast het nieuwe broodconcept levert het bedrijf uit Herveld ook mixen voor droge pasta, vega(n)snacks en smaak versterkers.

Dossiers
Lees ook
'Deel je kennis en werk meer samen'

'Deel je kennis en werk meer samen'

Er veranderde nogal wat bij Echte Bakker Van der Kloet, de afgelopen twee jaar. Jan Douwe Gerbranda is sinds afgelopen september voor twee derde eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. “We moeten doorgroeien om te kunnen investeren en we moeten investeren om verder te kunnen.”

Sigep 2021:  the digital experience

Sigep 2021: the digital experience

Sigep vindt in 2021 uitsluitend online plaats, van 15 tot 17 maart. De hybride beurs die op stapel stond kan door de ontwikkelingen rond corona alsnog niet doorgaan. In januari 2022 is de fameuze Italiaanse beurs weer live te bezoeken, van 22 tot 26 januari.

Nieuwe desem van Royal Steensma

Nieuwe desem van Royal Steensma

Royal Steensma Bakery Ingredients introduceert een nieuwe desem met de naam Bio Desem Cultuur Royal. De basis bestaat uit biologische tarwe en rogge en de desemcultuur voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood.

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Wat ga je doen?Jouw werkzaamheden bestaan uit produceren van beschuitbrood, deze worden vervolgens afgebakken en voorzien van een laagje kaneelsuiker. Telkens weer...

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Wat ga je doen?Je zal ondersteunen bij het verkoopproces, je werkt hierbij offertes uit en je werkt nauw samen met de buitendienst. Daarnaast zorg je ook voor een...

Operator inpak omgeving Emmeloord

Operator inpak omgeving Emmeloord

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten incl. weekenden) ben je verantwoordelijk voor de inpakwerkzaamheden in deze industriële...