Brood op basis van zilte micro-algen

Algrain_Algae-Holland

Algae-Holland ontwikkelde samen met de afdeling Levensmiddelentechnologie van de HAS-Den Bosch het nieuwe Algrain concept. Gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Het bedrijf wil dit concept nu bij bakkers en consumenten introduceren.

Algrain levert een gezond donker meergranenbrood op basis van zilte micro-algen. Deze basis geeft een umami-smaak aan het brood waardoor er minder (80 procent) tot geen zout nodig is. De bereiding, deegvorming en het bakproces zijn hetzelfde als voor een normaal donker meergranen brood. Het brood is rijk aan voedingsvezels, bevat extra essentiële aminozuren, eiwitten en is laag in vet met extra omega 3-6-9 vetzuren.

Volgens Algae-Holland heeft het brood een natuurlijke broodsmaak. Tijdens een consumententest gaf 91 procent aan het brood lekker(der) te vinden dan normaal donker meergranen.

Algae Holland ontwikkelt voedings- en voerproducten op basis van algen. Naast het nieuwe broodconcept levert het bedrijf uit Herveld ook mixen voor droge pasta, vega(n)snacks en smaak versterkers.

Dossiers
Lees ook
Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

Meergranen of volkoren; wat is het meest gezonde brood?

Diverse media besteedden aandacht aan dit onderwerp. De Keuringsdienst van Waarde maakte een uitzending over meergranenbrood, Radar schreef op haar site een artikel met bovengenoemde kop. Welke broodsoort is nu wat?

Nieuwe Basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center start 12 mei

Nieuwe Basiscursus Gistdegen van Bakery Sweets Center start 12 mei

Het Bakery Sweets Center start op 12 mei voor de tweede keer met de Basiscursus Gistdegen. Tijdens deze cursus staat de basis van het broodbakken centraal. Deelnemers krijgen in tien lesdagen, verdeeld over tien weken, een introductie in de bakkerij.

‘We zijn jonge ondernemers met een passie voor het vak’

‘We zijn jonge ondernemers met een passie voor het vak’

Samen met zijn zus Vera startte Maarten ten Brinke (26) ruim vijf jaar geleden zijn eigen bakkerij in het centrum van Ommen. Broer en zus leerden het bakkersvak van hun vader, maar toch is hun zaak Sis & Bro Bakery gebaseerd op een heel ander concept, met coffee-to-go en desembroden. “We wilden elkaar niet in de weg zitten.”