Brood.net doorbreekt grens van 1 miljoen bezoekers

12 december 2017

De website van de bakkerijbranche voor de consument over brood, brood.net, is dit jaar al ruim 1 miljoen keer bezocht. De afgelopen jaren is de website doorontwikkeld tot hét online referentiepunt over brood richting consument, diëtist en pers.

Brood.net

Het toenmalige Voorlichtingsbureau Brood riep de website ooit in het leven. Na de afschaffing van de meelheffing en het verdwijnen van het Voorlichtingsbureau Brood blies het Nederlands Bakkerij Centrum brood.net nieuw leven in. In opdracht van de bakkerijbranche is van brood.net een succesvol online platform gemaakt.

Door de inzet van sociale media, populaire bloggers en andere interessante online platformen zoals Google, Smulweb en Culy, is het aantal bezoekers de afgelopen jaren verviervoudigd. Ook is brood.net de afgelopen jaren ingezet als afzender richting de media. Bijvoorbeeld bij uitzendingen van de Keuringdienst van Waarde of om belangrijke nieuwe wetenschappelijke inzichten over de gezondheid van brood over de bühne te brengen.

Spookverhalen over brood

David de Bruijn, communicatiemanager bij NBC en projectleider van brood.net, vindt dat een initiatief als brood.net hard nodig is: “Er zijn veel spookverhalen over brood. Je zou er dik van worden, gluten zijn slecht voor je en er zit mensenhaar in brood… Mede door dit soort misverstanden heeft brood de afgelopen jaren enorme imagoschade opgelopen. Met brood.net kunnen we tegengas geven en daarnaast ook de positieve waarden van brood laten zien. Brood past namelijk uitstekend in een gezond voedingspatroon, heeft een geweldige smaak en is veelzijdig. Brood is onderdeel van onze Nederlandse eetcultuur en we moeten er alles aan doen om dat in stand te houden!”

Op de website staat veel informatie die kant en klaar geschreven is voor de consument. Bakkers mogen vanzelfsprekend alle informatie en content gratis gebruiken voor hun eigen communicatie. Zo staan er bijvoorbeeld ruim 400 recepten op die laten zien wat je allemaal met brood kunt doen.

Altijd op de hoogte blijven?