Brood&Ko helpt bakkerij in Oeganda

11 maart 2019

Brood&Ko bakte en verkocht de afgelopen maanden bananenbrood voor het goede doel. Dit leverde een bedrag van 2850 euro op, voldoende voor een complete bakkerij in Oeganda, Oost-Afrika. Dit bedrag is geschonken aan de stichting Bake for Life Nederland.

Philip en Yakoba

Met de donatie van Brood&Ko is inmiddels een bakkerij gestart in Paya (Tororo district), het oosten van Oeganda. Broer en zus Philip en Yakoba runnen de bakkerij. Vanwege hun enthousiasme en de grote werkloosheid onder jongeren, bood het BISS management hun de kans om een bakkerij te openen en verstrekte de eerste lening. Ondanks de afgelegen liggingen weten ze veel te verkopen.

Nadat de lening voor 75 procent was afbetaald, verstrekte Bake for Life een tweede lening. In oktober 2018 begonnen ze met hun oven-productie. Ze bereidden zich voor om de markt van gedecoreerde cakes te veroveren. Yakoba en Philip zijn dankbaar voor de kans die zij gekregen hebben om hun toekomst om te buigen van kansarm naar kansrijk!

Bake for Life

Door het bieden van deze kans zijn kwetsbare mensen in staat om hun eigen bakkerij te starten en daarmee werk en inkomen te creëren voor zichzelf. Bake for Life Nederland zorgt voor de trainingen en begeleiding ter plekke. Bake for Life is zeer dankbaar met deze donatie en hoopt in de toekomst meer kwetsbare mensen te helpen door het starten van micro-krediet bakkerijen. Neem voor meer informatie contact op met Bake for Life!

 

Altijd op de hoogte blijven?