Broer Bakkerijgrondstoffen wordt dochter Sonneveld

5 september 2016

PAPENDRECHT - Sonneveld heeft een meerderheidsbelang genomen in Broer Bakkerijgrondstoffen dat is gevestigd in Waddinxveen. Het gaat om een belang van 70 procent. De overname vond 1 september plaats. De naam Broer Bakkerijgrondstoffen blijft gehandhaafd.

Aanvullend

Vanuit een strategisch oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan. Sonneveld is een innovatief bedrijf, met focus op broodverbetermiddelen, broodmixen en lossingsmiddelen. Broer Bakkerijgrondstoffen is gerenommeerd producent van een reeks hoogwaardige banketgrondstoffen.

Versterking

Peter Verhagen, algemeen directeur van Sonneveld, benadrukt dat de aankoop van Broer Bakkerijgrondstoffen een versterking betekent voor beide bedrijven. Zowel de bedrijfscultuur, het productportfolio als het klantensegment sluiten goed op elkaar aan. “Met deze overname hebben we een volgende stap gezet in onze ambitie om een totaalleverancier te zijn voor de bakkerij. Door het creëren van synergie tussen Sonneveld en Broer Bakkerijgrondstoffen zijn wij ervan overtuigd dat we een sterkere marktpositie kunnen bekleden. We zien de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet.”

Over Sonneveld

Sonneveld Group is een internationaal bedrijf dat innovatieve, klantspecifieke oplossingen ontwikkelt voor de bakkerijsector en aanverwante voedingsindustrie, vóór en mét haar klanten waarmee waarde wordt toegevoegd aan de hele keten en de klant in het bijzonder. Sonneveld biedt technische ondersteuning voor een optimale proces-, brood- en banketkwaliteit, ontwikkelt innovatieve brood- en banketconcepten en ondersteunt activiteiten om de bakkerijsector gezond te houden. Vanuit de kennis en expertise, zowel op het niveau van produceren en leveren van grond- en hulpstoffen, als op het gebied van proceskennis en marktinzichten, werkt Sonneveld samen met klanten aan hoogwaardige en/of gebruiksvriendelijke producten en concepten.

Over Broer Bakkerijgrondstoffen

Broer Bakkerijgrondstoffen kent een lange historie die in 1920 begon met de oprichting van het bedrijf door C.P. Broer. Het bedrijf groeide uit tot een toonaangevende producent van amandelspijs, banketspijs, koekjesspijs, marsepein en banketpoeders. De fabriek die in 1994 werd gebouwd, beslaat een terrein van 9.000 vierkante meter. Deze fabriek bestaat uit twee onderdelen, te weten een spijsfabriek en een poederfabriek en behoort tot de modernste in Europa.

 

Altijd op de hoogte blijven?