Braas Brood- en Banketbakkerij breidt uit

25 april 2018

Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. gaat uitbreiden. J.C. Braas Beheer kocht in Obdam 31.000 m² bedrijventerrein om een tweede bakkerij te bouwen. De grond ligt vlak bij de huidige bakkerij van het familiebedrijf op bedrijventerrein De Braken.

Op de nieuwe locatie komen zes productielijnen voor de productie van afbakbrood. Dit gaat gerealiseerd worden in twee bouwfasen. In de eerste bouwfase wordt 10.000 m² bakkerij gerealiseerd. Hierin komen een moderne desemkeuken en drie lijnen voor speciale afbakbroodjes. Deze investering levert 40 tot 60 extra arbeidsplaatsen op.

Directieleden de heer B. Braas en de heer R. Jonker willen een en ander op zeer korte termijn in gang zetten. "Als groeiend bedrijf hebben wij ons de laatste tijd georiënteerd op de mogelijkheden voor de toekomst. Deze aankoop stelt ons in staat om onze groeidoelstellingen te realiseren en een toekomstbestendig bedrijf voor deze en volgende generaties te garanderen. We zijn blij dat dit in Obdam kan waar ons familiebedrijf al sinds 1938 is gevestigd. De nieuwe bakkerij wordt een van de modernste productiefaciliteiten van Europa. Met de aankoop van deze grond en bouwplannen zullen wij nog beter in staat zijn om ons uitbreidende Europese klantenbestand te bedienen met producten van de hoogste kwaliteit."

De lokale ambachtelijke bakker G. Braas zette het familiebedrijf in 1938 op in Obdam. De familie zag een groeikans met de opkomst van de supermarkt. Eerst leverde het bedrijf alleen aan lokale supermarkten, maar al snel groeide het bedrijf uit tot een volwaardige industriële bakkerij. Inmiddels is de derde generatie actief in het bedrijf, wat nu nog een omvang heeft van 19.000 m2. Deze omvang wordt met de bouwplannen fors uitgebreid.

Altijd op de hoogte blijven?