Braas Brood- en Banketbakkerij breidt uit

Braas Brood- en Banketbakkerij B.V. gaat uitbreiden. J.C. Braas Beheer kocht in Obdam 31.000 m² bedrijventerrein om een tweede bakkerij te bouwen. De grond ligt vlak bij de huidige bakkerij van het familiebedrijf op bedrijventerrein De Braken.

Op de nieuwe locatie komen zes productielijnen voor de productie van afbakbrood. Dit gaat gerealiseerd worden in twee bouwfasen. In de eerste bouwfase wordt 10.000 m² bakkerij gerealiseerd. Hierin komen een moderne desemkeuken en drie lijnen voor speciale afbakbroodjes. Deze investering levert 40 tot 60 extra arbeidsplaatsen op.

Directieleden de heer B. Braas en de heer R. Jonker willen een en ander op zeer korte termijn in gang zetten. "Als groeiend bedrijf hebben wij ons de laatste tijd georiënteerd op de mogelijkheden voor de toekomst. Deze aankoop stelt ons in staat om onze groeidoelstellingen te realiseren en een toekomstbestendig bedrijf voor deze en volgende generaties te garanderen. We zijn blij dat dit in Obdam kan waar ons familiebedrijf al sinds 1938 is gevestigd. De nieuwe bakkerij wordt een van de modernste productiefaciliteiten van Europa. Met de aankoop van deze grond en bouwplannen zullen wij nog beter in staat zijn om ons uitbreidende Europese klantenbestand te bedienen met producten van de hoogste kwaliteit."

De lokale ambachtelijke bakker G. Braas zette het familiebedrijf in 1938 op in Obdam. De familie zag een groeikans met de opkomst van de supermarkt. Eerst leverde het bedrijf alleen aan lokale supermarkten, maar al snel groeide het bedrijf uit tot een volwaardige industriële bakkerij. Inmiddels is de derde generatie actief in het bedrijf, wat nu nog een omvang heeft van 19.000 m2. Deze omvang wordt met de bouwplannen fors uitgebreid.

Lees ook
Verhoog je omzet met verkoop voorverpakt ijs

Verhoog je omzet met verkoop voorverpakt ijs

Ice This Day is op 14 september dit jaar afgetrapt met een workshop over het opbouwen van je eigen merknaam en klantenkring. Hierop volgend deelt Jochem Neyens, de Belgisch-Limburgse eigenaar van De Potter & Oma’s IJs, zijn tips en ervaringen over hoe hij zijn bedrijf liet groeien door de verkoop van bekers ijs bij lokale supermarkten.

EU-prijzen van brood en ontbijtgranen variëren sterk

EU-prijzen van brood en ontbijtgranen variëren sterk

In 2020 lagen de prijzen van brood en ontbijtgranen in de duurste lidstaat circa 2,5 keer hoger dan die in de goedkoopste lidstaat. Dit blijkt uit onderzoek van Eurostat, het statistiekbureau van de EU.

'We zijn constant bezig met het verbeteren van onze producten'

'We zijn constant bezig met het verbeteren van onze producten'

Automatisering, duurzaamheid en het vergroten van de efficiency: dat zijn momenteel de belangrijkste thema’s op het gebied van bakkerijmachines. Het zijn ontwikkelingen die al een aantal jaren spelen. Dat geldt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Bakkers in bedrijf sprak met drie leveranciers. Vandaag het laatste deel met de EverBake...