BoulangerieTeam wint brons op EK Boulangerie

22 oktober 2019
Foto: BoulangerieTeam

Op 20 en 21 oktober vond in Nantes de twintigste editie van het EK Boulangerie plaats. Het Nederlandse team, dat bestond uit Kris Huijsman, Bas Goossen, Gerrit Huckriede en coach Peter Bienefelt eindigden na een spannende strijd op de derde plaats. Het Franse team won de titel en de tweede plaats ging naar Italië. 

De jury waardeerde de ingeleverd producten van Nederland en gaf aan dat het van hoog niveau was. Coach Peter Bienefelt is dan ook erg blij met het resulaat: “Het team heeft tijdens de wedstrijd super gewerkt. Niet alleen individueel, maar ook de onderlinge samenwerking was enorm goed. De mannen hebben er alles aan gedaan om mooie producten neer te leggen, alle lof voor het team! Na een jaar lang trainen is dit een prachtige beloning.”

De Nederlandse showtafel was indrukwekkend en voorzien van tientallen producten. Naast het sierstuk lagen er diverse broden en viennoiserie. Het centrale thema was de Nederlandse bakkerij door de jaren heen. Naast Nederland deden ook België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje, Oekraïne en Zwitserland mee aan dit EK Boulangerie.

Altijd op de hoogte blijven?