BoulangerieTeam strijdt om International Bakery Cup

19 januari 2017

RIMINI - De International Bakery Cup gaat aankomend weekend van start. De wedstrijd vindt plaats tijdens de vakbeurs Sigep in Rimini. Mike Onasse en Bas Goossen trappen zaterdag op de eerste wedstrijddag af. Mike en Bas maken binnen acht uur diverse soorten brood, getoerd gerezen producten, brioches, pizza’s en sandwiches. Alle producten worden samen met een broodshowstuk gepresenteerd op een tafel met een tegelpatroon van Hollandse luchten. Deze zijn wereldberoemd en geven een goede impressie van Nederland.

Sterk deelnemersveld

Nederland neemt het op tegen een mooi deelnemersveld. Zo doen China, Israël, Italië, Japan, Peru, Spanje en Zwitserland mee aan deze wedstrijd. Coach Hans Som verwacht een lastige wedstrijd: “Dit zijn mooie tegenstanders, maar ook sterk. Stuk voor stuk toonaangevende landen die in het verleden goed hebben gepresteerd. Maar dat geldt voor ons ook! Wij gaan voor het hoogst haalbare in Italië!”

Prijsuitreiking

Woensdagochtend 25 januari worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Sigep is de internationale vakbeurs voor ambachtelijke ijs, brood en banket en wordt gehouden van 21 t/m 25 januari 2017.

Altijd op de hoogte blijven?