BoulangerieTeam presenteert traditionele producten in nieuw jasje

7 februari 2017

ROSMALEN - Bij steeds meer bakkerijen is het mogelijk om te lunchen in de winkel. De verwachting is dat deze branchevervaging, ook wel ‘blurring’ genoemd, de komende jaren zal blijven doorzetten. Tijdens deze editie van Bakkersvak spelen de leden van het BoulangerieTeam hierop in.

Moderne twist

Er wordt aan alledaagse bakkerijproducten een moderne twist gegeven. Broden met een andere kleur broodkruim, hartige broodsloffen en pizza’s met een desembodem. Naast deze hartige producten is er ook voor de zoete bakker voldoende te halen. Zo wordt er op basis van briochedeeg een passievruchtbroodje en een Paashoorntje gemaakt. Als tegenhanger van de traditionele pizza wordt er een zoete variant gemaakt.

Aanwezig boulanger

Op beide beursdagen is er een bezetting van ervaren boulangers en jong, aanstormend talent. Bas Goossen, Tim Boers, Kris Huysman, Niek van Waarde, Mark Plaating en Richard Jansen gaan twee dagen vol aan de bak. Beursbezoekers kunnen meekijken met de producten die ze maken, proeven en ideeën opdoen. Ook de overige leden van het BoulangerieTeam zijn bij toerbeurt aanwezig om bezoekers bij te praten over de laatste trends en ontwikkelingen.

BoulangerieTeam meel

Het BoulangerieTeam heeft in samenwerking met Koopmans Meel een eigen meelsoort ontwikkeld: de BT-80. Deze wordt veelvuldig gebruikt in de producten die het BoulangerieTeam maakt. De BT-80 is een uniek grijstinten meel met een veelzijdig karakter en vooral een mooie smaakmaker. Deze soort is speciaal vermalen in samenspraak met het BoulangerieTeam.

Altijd op de hoogte blijven?