BoulangerieTeam klaar voor het WK Boulangerie

Team WK Boulangerie 2022_foto BoulangerieTeam

Nog even en dan is het zover. Onder begeleiding van coach Meester Boulanger Wietse Schiere gaan Bas Goossen, Gerrit Huckriede en Roy Schepers de strijd aan voor de wereldtitel namens het Boulangerieteam. De elfde editie van Coupe du Monde de la Boulangerie (WK Boulangerie) vindt plaats van 26 tot en met 28 maart.

Het WK Boulangerie stond gepland voor januari maar vanwege covid-19 verschoven. De afgelopen maanden trainde het team vaak. Tijdens de wedstrijd is aanvoerder Bas verantwoordelijk voor de categorie baguettes en wereldbroden, gaat Roy aan de slag met de viennoiserie producten en bouwt Gerrit het sierstuk op wat geïnspireerd is op het thema ‘liefde’.

Coupe du Monde de la Boulangerie

Nederland neemt het op tegen: Zuid-Korea, Costa Rica, Ivoorkust, Denemarken, Egypte, Frankrijk, Marokko, Noorwegen, Nederland, Senegal en Taipei – China. Coach Wietse gaat voor een podiumplek: “In het deelnemersveld zitten een paar stevige tegenstanders. De jongens zijn goed voorbereid en vormen een hecht team, ze gaan voor elkaar door het vuur. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het ze gaat lukken”

BoulangerieTeam

Op dinsdag 29 maart om 11 uur vindt de prijsuitreiking plaats en weten we of het Bas, Gerrit, Roy en Wietse is gelukt om in de prijzen te vallen. De wedstrijd is te volgen via de sociale media kanalen van het BoulangerieTeam.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Recht op billijke ontslagvergoeding?

Recht op billijke ontslagvergoeding?

Veel werkgevers weten niet dat een werknemer na op­zegging van de arbeidsovereenkomst met instemming van het UWV, de kanton­rechter alsnog om een billijke vergoeding kan vragen.

Bakery Arena: Nederlands team gaat met gezonde spanning naar Sigep

Bakery Arena: Nederlands team gaat met gezonde spanning naar Sigep

Komend weekend vertegenwoordigen Giel Vermeulen en Suranga Kellaert Nederland namens het Boulangerieteam in de Bakery Arena, die van 21 tot en met 24 januari plaatsvindt op Sigep. Daar strijden boulangers uit negen verschillende landen om de Bread in the City-cup. Giel: “We kijken uit naar de wedstrijd met een gezonde dosis stress.”

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

Vijf redenen om naar Sigep 2023 te gaan

De 44e editie van Sigep vindt plaats van 21 tot en met 25 januari 2023. Het Expo Centre in het Italiaanse Rimini staat die dagen volledig in het teken van ijs, banket, brood, chocolade en koffie. Vakblad IJs geeft vijf redenen om deze beurs te bezoeken.