Het Nederlands BoulangerieTeam gaat door naar het WK Boulangerie 2020. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels wisten zich hiervoor te plaatsen tijdens de kwalificatiewedstrijd in het hart van Parijs. Het WK Boulangerie 2020 vindt plaats tijdens Europain 2020.

Het Nederlandse team behaalde in Parijs de tweede plaats, achter Frankrijk en voor Denemarken. Deze twee landen gaan ook door naar het WK. België, Duitsland en Zweden plaatsten zich niet. Coach Hans Som: “Yes! Hij ligt er weer in! De jongens hebben een mooie prestatie geleverd. Over een paar maanden gaan we er weer tegenaan.”

De kwalificatiewedstrijd vond plaats van 16 tot en met 20 mei aan de voet van de Notre Dame in Parijs. Na afloop had het team een goed gevoel over de mooie showtafel. Deze stond in het teken van het thema 'Muziek uit het hart van je land'.

Mark Plaating was verantwoordelijk voor de categorie Baguette en Wereldbroden. Hiervoor maakte hij tientallen broden in uiteenlopende categorieën waaronder stokbroden, gezondheidsbroden en een broodspecialiteit uit eigen land. Gerard Vreugdenhil nam de categorie Viennoiserie op zich. Hij maakte onder andere croissants, chocoladebroodjes en diverse soorten brioches. En tot slot presenteerde Roel Tegels in de categorie Showstuk een prachtige ouderwetse platenspeler met hoorn op een antiek tafeltje.

Altijd op de hoogte blijven?