BoulangerieTeam buiten prijzen Mondial du Pain 2019

BoulangerieTeam Mondial 2019

Na een intensieve wedstrijd waarin veel producten moesten worden gemaakt, zijn Wietse Schiere en Roy Schepers samen met coach Hans Som niet in de prijzen gevallen tijdens de Mondial du Pain in Nantes. Japan (1), Taiwan (2) en Frankrijk (3) gingen met de prijzen naar huis.

Nederland was binnen de tijd klaar, had alle producten gemaakt en geen strafpunten gepakt, maar het was niet voldoende. Wietse Schiere: “Hier gingen Roy, Hans en ik natuurlijk niet voor. Ons doel was om bij de eerste zes landen te eindigen en zo nog de finaleronde te spelen. We zijn dan ook ontzettend teleurgesteld. We zijn op waarde geklopt, want onze tegenstanders hebben wel een erg hoog niveau gehaald”.

Top zes

De toplanden bestonden deze keer naast de podiumgangers Japan, Taiwan en Frankrijk uit Italië, België en China. Deze zes landen strijden in 2020 nogmaals tegen elkaar en maken dan uit wie de allerbeste is. Andere tegenstanders waren Brazilië, Canada, Duitsland, Filipijnen, Mali, Mexico, Peru, Spanje en Zwitserland.

Met het centrale thema Sport maken zij een showtafel die bestaat uit een showstuk, diverse broden, sandwiches en viennoiserie producten. De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs Serbotel in Nantes.

showtafel BoulangerieTeam Mondial 2019

De showtafel van Nederland.

Lees ook
Finalisten Heel Holland Bakt bakken 7,5 uur aan bruidsbuffet

Finalisten Heel Holland Bakt bakken 7,5 uur aan bruidsbuffet

Zaterdag 7 mei vindt de finale van Heel Holland Bakt plaats. Finalisten Enzo, Tom en Zeinab strijden voor de winst en moeten daarvoor in 7,5 uur een bruidsbuffet bakken. De winnaar krijgt de titel van De Beste Thuisbakker van Nederland.

‘Geen zeperds, geen strafpunten, dan doe je mee’

‘Geen zeperds, geen strafpunten, dan doe je mee’

Bas Goossen, Roy Schepers en Gerrit Huckriede streden zondag om de Coupe du monde de la boulangerie tijdens Europain in Parijs. “Alles ging goed, we zijn op alle producten trots, alles is gelukt”, liet een tevreden Bas Goossen weten.

Recept: Ambachtelijke croissants

Recept: Ambachtelijke croissants

Er zijn niet zoveel bakkers die hun croissants – van oorsprong een Weens broodje dat zijn huidige vorm kreeg in het Parijs van de negentiende eeuw – nog zelf maken, maar Renske Huyben doet dat wel, met veel plezier.