BoulangerieTeam buiten prijzen Mondial du Pain 2019

BoulangerieTeam Mondial 2019

Na een intensieve wedstrijd waarin veel producten moesten worden gemaakt, zijn Wietse Schiere en Roy Schepers samen met coach Hans Som niet in de prijzen gevallen tijdens de Mondial du Pain in Nantes. Japan (1), Taiwan (2) en Frankrijk (3) gingen met de prijzen naar huis.

Nederland was binnen de tijd klaar, had alle producten gemaakt en geen strafpunten gepakt, maar het was niet voldoende. Wietse Schiere: “Hier gingen Roy, Hans en ik natuurlijk niet voor. Ons doel was om bij de eerste zes landen te eindigen en zo nog de finaleronde te spelen. We zijn dan ook ontzettend teleurgesteld. We zijn op waarde geklopt, want onze tegenstanders hebben wel een erg hoog niveau gehaald”.

Top zes

De toplanden bestonden deze keer naast de podiumgangers Japan, Taiwan en Frankrijk uit Italië, België en China. Deze zes landen strijden in 2020 nogmaals tegen elkaar en maken dan uit wie de allerbeste is. Andere tegenstanders waren Brazilië, Canada, Duitsland, Filipijnen, Mali, Mexico, Peru, Spanje en Zwitserland.

Met het centrale thema Sport maken zij een showtafel die bestaat uit een showstuk, diverse broden, sandwiches en viennoiserie producten. De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs Serbotel in Nantes.

showtafel BoulangerieTeam Mondial 2019

De showtafel van Nederland.

Lees ook
Baguettes met poolish

Baguettes met poolish

Nu veel mensen deze zomer niet naar het buitenland op vakantie zijn geweest of zelfs thuis zijn gebleven, is het fijn toch nog iets van een vakantiegevoel in huis te halen met een smakelijke Franse baguette. Te nuttigen als ontbijt met ‘confiture’, bij de barbecue met salades of met een (Frans) kaasje en een glaasje wijn: dit slanke stokbroodje past...

Hans Som neemt afscheid als coach

Hans Som neemt afscheid als coach

Het WK Boulangerie was het laatste WK als teamcoach voor Hans Som. “Dit is de vijfde keer dat ik mee doe en het is mooi geweest. Volgende keer sta ik hier als toeschouwer.” Maar zijn deur blijft altijd open staan voor jonge vakmensen. “Kennis moet je delen om het te kunnen vermenigvuldigen.”

Coupe du monde de la Boulangerie: Gerard Vreugdenhil

Coupe du monde de la Boulangerie: Gerard Vreugdenhil

Zondag 12 januari is het zover: Het Nederlandse Boulangerieteam staat dan in de finale van de prestigieuze ‘Coup du monde de la Boulangerie’, gehouden op het Franse Europain. Het team, dat het moet opnemen tegen twee Europese en negen niet-Europese teams, bestaat uit broodbakker Mark Plaating, viennoiserie professional Gerard Vreugdenhil en patissier...