BoulangerieTeam buiten prijzen Mondial du Pain 2019

23 oktober 2019

Na een intensieve wedstrijd waarin veel producten moesten worden gemaakt, zijn Wietse Schiere en Roy Schepers samen met coach Hans Som niet in de prijzen gevallen tijdens de Mondial du Pain in Nantes. Japan (1), Taiwan (2) en Frankrijk (3) gingen met de prijzen naar huis.

Nederland was binnen de tijd klaar, had alle producten gemaakt en geen strafpunten gepakt, maar het was niet voldoende. Wietse Schiere: “Hier gingen Roy, Hans en ik natuurlijk niet voor. Ons doel was om bij de eerste zes landen te eindigen en zo nog de finaleronde te spelen. We zijn dan ook ontzettend teleurgesteld. We zijn op waarde geklopt, want onze tegenstanders hebben wel een erg hoog niveau gehaald”.

Top zes

De toplanden bestonden deze keer naast de podiumgangers Japan, Taiwan en Frankrijk uit Italië, België en China. Deze zes landen strijden in 2020 nogmaals tegen elkaar en maken dan uit wie de allerbeste is. Andere tegenstanders waren Brazilië, Canada, Duitsland, Filipijnen, Mali, Mexico, Peru, Spanje en Zwitserland.

Met het centrale thema Sport maken zij een showtafel die bestaat uit een showstuk, diverse broden, sandwiches en viennoiserie producten. De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs Serbotel in Nantes.

showtafel BoulangerieTeam Mondial 2019 beeld van Martijn/NBT

De showtafel van Nederland.

Altijd op de hoogte blijven?