Boulangerie Team neemt deel aan International Bakery Cup

19 november 2019

Niek van Waarde en Michel Schröder van het Nederlandse BoulangerieTeam, nemen deel aan de International Bakery Cup 2020 op Sigep. Van 18 tot en met woensdag 22 januari gaan zij in het Italiaanse Rimini de strijd aan met zeven andere internationale teams.

Niek en Michel nemen deel aan de vierde editie van de “Bread in the City”-contest. Als team nemen zij het op tegen de team uit Spanje, Peru, Japan, China, Zwitserland, Duitsland en Taiwan. Onder begeleiding van andere leden van het Boulangerie team werken Niek en Michel hard gewerkt aan de recepturen voor de categorieën “Ciabatta and Special Breads”, “Viennoiseries and Oven-Baked Pies” en “Savoury”.

Het is niet de eerste internationale wedstrijd waar de boulangers aan mee doen. Niek van Waarde deed onder andere mee aan de voorrondes van het wereldkampioenschap en de Coupe du Monde de la Boulangerie. In 2012 werd hij eerste in de categorie Danish Pastries bij de EK Vak wedstrijd voor Jonge Bakkers. Drie jaar later werd hij eerste in de Coupe Louis Lesaffre. Niek werkt bij Sonneveld en is gespecialiseerd in viennoiserie, sierstukken, brood en patisserie.

Michel nam in 2018 samen met Hans Heiloo deel aan de iba-UIBC-Cup. In 2015 won hij met het boulangerie Team het EK Boulangerie. Michel is gespecialiseerd in brood en viennoiserie

Sigep, de grootste ijsbeurs ter wereld, richt zich al lang niet meer alleen op ijsmakers, maar is ook erg interessant voor bakkers en patissiers. Dit jaar geldt dat nog meer omdat ook AB Tech Expo plaatsvindt. Dit is een compleet en internationaal evenement dat alle onderdelen van de bakkersbranche omvat: van productopslag tot bereiding, van deeg tot productie (delen, vormen, snijden), tot rijzen, koken, koelen, snijden en verpakken, inclusief alle diensten met betrekking tot de proceskwaliteit.

Altijd op de hoogte blijven?