Boulangerie Team neemt deel aan International Bakery Cup

Michel Schroder en Niek van Waarde

Niek van Waarde en Michel Schröder van het Nederlandse BoulangerieTeam, nemen deel aan de International Bakery Cup 2020 op Sigep. Van 18 tot en met woensdag 22 januari gaan zij in het Italiaanse Rimini de strijd aan met zeven andere internationale teams.

Niek en Michel nemen deel aan de vierde editie van de “Bread in the City”-contest. Als team nemen zij het op tegen de team uit Spanje, Peru, Japan, China, Zwitserland, Duitsland en Taiwan. Onder begeleiding van andere leden van het Boulangerie team werken Niek en Michel hard gewerkt aan de recepturen voor de categorieën “Ciabatta and Special Breads”, “Viennoiseries and Oven-Baked Pies” en “Savoury”.

Het is niet de eerste internationale wedstrijd waar de boulangers aan mee doen. Niek van Waarde deed onder andere mee aan de voorrondes van het wereldkampioenschap en de Coupe du Monde de la Boulangerie. In 2012 werd hij eerste in de categorie Danish Pastries bij de EK Vak wedstrijd voor Jonge Bakkers. Drie jaar later werd hij eerste in de Coupe Louis Lesaffre. Niek werkt bij Sonneveld en is gespecialiseerd in viennoiserie, sierstukken, brood en patisserie.

Michel nam in 2018 samen met Hans Heiloo deel aan de iba-UIBC-Cup. In 2015 won hij met het boulangerie Team het EK Boulangerie. Michel is gespecialiseerd in brood en viennoiserie

Sigep, de grootste ijsbeurs ter wereld, richt zich al lang niet meer alleen op ijsmakers, maar is ook erg interessant voor bakkers en patissiers. Dit jaar geldt dat nog meer omdat ook AB Tech Expo plaatsvindt. Dit is een compleet en internationaal evenement dat alle onderdelen van de bakkersbranche omvat: van productopslag tot bereiding, van deeg tot productie (delen, vormen, snijden), tot rijzen, koken, koelen, snijden en verpakken, inclusief alle diensten met betrekking tot de proceskwaliteit.

Lees ook
Digitaal magazine: Alles over boter

Digitaal magazine: Alles over boter

Wat je precies kunt met de banketbakkersboters van Debic en welke voordelen dat voor je producten heeft, vertellen Dré Eversteijn, Michel Schröder en Reinier van Doorn (Crème de la Crème Patisserie) in het nieuwe digitale magazine ‘Alles over boter’. Aangevuld met recepten, how to’s en video’s is het een overzichtelijk naslagwerk vol inspiratie. “Wij...

Debic en Beko geven tulband een verfrissende facelift

Debic en Beko geven tulband een verfrissende facelift

‘Consumenten kopen met hun ogen’ Cake is in. Het is gemakkelijk mee te nemen, langer houdbaar dan nat gebak en het past bij de huidige consumentenvraag naar bijvoorbeeld worteltaart en brownies. Daarom bezorgen Debic en Beko de tulband een tweede leven. “Zonde om een tulband alleen rondom Pasen of Kerst te maken”, vinden de samenwerkende partners. “Wanneer...

Red Sensation

Red Sensation

De Red Sensation bestaat uit getoerd gerezen deeg met een vulling van frambozen en amandelspijs. Het kan worden gegeten als tussendoortje of als lunch. Tekst en foto’s: Nederlands BoulangerieTeam/Niek van Waarde Stap 1 Frambozen roomvulling Benodigdheden 250 gram frambozenpuree (vervang voor de vanilleroom de puree door slagroom en een vanillepeul)...

Flexmedewerker inpak

Flexmedewerker inpak

Wat ga je doen?Wij zijn per direct opzoek naar een flexmedewerker inpak voor deze centrale bakkerij. De volgende twee diensten wissel je om de week af: Vrijdagavond...

Broodbakker in de 3 ploegen

Broodbakker in de 3 ploegen

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van brood. Je zal in een team van 3 a 4 bakkers per ploeg, kleinbrood,...

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...