Borgesius over overname: ‘Onze broodnorm uitrollen’

STADSKANAAL - “In Nederland hebben wij het meest verse en eerlijke brood van Europa”, aldus Jan Borgesius, samen met zijn broers eigenaar van Bakkerij Borgesius. Om die positie van brood veilig te stellen en brood een product van onbesproken gedrag te laten zijn en blijven, heeft de familie Borgesius na stukgelopen onderhandelingen eerder dit jaar nu alsnog de vijftien bakkerijen van Bakkersland overgenomen. In een openhartig interview met Bakkers in bedrijf vertelt hij over hoe de overname toch tot stand is gekomen. En waarom.

Gezonde broodcultuur

“Ik streef naar een eerlijke, transparante markt en wil de broodstandaard van Bakkerij Borgesius uitrollen over heel Nederland. Wij kunnen onze plannen beter en gemakkelijker uitvoeren als we een groter deel van de markt in handen hebben”, geeft Jan Borgesius als belangrijkste reden van de overname van Bakkersland. “Wij willen ervoor zorgen dat we een gezonde broodcultuur houden. Deze overname past in dat plaatje.”

Naar elkaar toe groeien

Het nieuwe bakkerijconcern zal bestaan uit twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties in Nederland. Vijftien daarvan vielen voorheen onder Bakkersland. Hoe de organisatiestructuur er in de toekomst gaat uitzien, weet Borgesius op dit moment nog niet. “We groeien naar elkaar toe en pakken het beste van beide partijen op. We kunnen complementair zijn aan elkaar.”

Interview

Lees het volledige interview in de komende editie van Bakkers in bedrijf, editie 6: 8 juli op de mat.

Lees ook
Belgisch brood bakken op Mars

Belgisch brood bakken op Mars

Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project , een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt. Inmiddels is er een budget van meer dan 6,3 miljoen euro...

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

Tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein

In veel huishoudens komt er met de feestdagen een (dessert)taart op tafel te staan. Deze worden vooral met het oog gekocht. Decoratie is belangrijk. Bakkers in bedrijf geeft tien tips voor (bloem)decoraties van marsepein.

Concurrent of collega?

Concurrent of collega?

Industrie en ambacht worden vaak neergezet als twee uitersten die niet met elkaar verenigbaar zijn. In verschillende branches zijn dan ook al vele notities geschreven om aan te tonen waar het verschil tussen de twee zit. Toch wringt het, en daarom keek ik de definitie van industrie er nog eens op na.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...