Borgesius over overname: ‘Onze broodnorm uitrollen’

STADSKANAAL - “In Nederland hebben wij het meest verse en eerlijke brood van Europa”, aldus Jan Borgesius, samen met zijn broers eigenaar van Bakkerij Borgesius. Om die positie van brood veilig te stellen en brood een product van onbesproken gedrag te laten zijn en blijven, heeft de familie Borgesius na stukgelopen onderhandelingen eerder dit jaar nu alsnog de vijftien bakkerijen van Bakkersland overgenomen. In een openhartig interview met Bakkers in bedrijf vertelt hij over hoe de overname toch tot stand is gekomen. En waarom.

Gezonde broodcultuur

“Ik streef naar een eerlijke, transparante markt en wil de broodstandaard van Bakkerij Borgesius uitrollen over heel Nederland. Wij kunnen onze plannen beter en gemakkelijker uitvoeren als we een groter deel van de markt in handen hebben”, geeft Jan Borgesius als belangrijkste reden van de overname van Bakkersland. “Wij willen ervoor zorgen dat we een gezonde broodcultuur houden. Deze overname past in dat plaatje.”

Naar elkaar toe groeien

Het nieuwe bakkerijconcern zal bestaan uit twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties in Nederland. Vijftien daarvan vielen voorheen onder Bakkersland. Hoe de organisatiestructuur er in de toekomst gaat uitzien, weet Borgesius op dit moment nog niet. “We groeien naar elkaar toe en pakken het beste van beide partijen op. We kunnen complementair zijn aan elkaar.”

Interview

Lees het volledige interview in de komende editie van Bakkers in bedrijf, editie 6: 8 juli op de mat.

Lees ook
Blik op 2030... Aandacht voor passie, imago en transparantie

Blik op 2030... Aandacht voor passie, imago en transparantie

In 2030… komen de bakkerijgrondstoffen hoofdzakelijk uit eigen land. In 2030… eten we veel minder brood. In 2030… staat brood als medisch voedsel op de kaart? Dinsdag 22 september schoven drie Meester Boulangers aan tafel met andere mensen uit de branche om te kijken waar we ons op voor kunnen en moeten bereiden.

Populariteit brood neemt toe

Populariteit brood neemt toe

De populariteit van brood neemt toe. Dat blijkt uit het imago-onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum met behulp van Blauw Research en GfK. In tweejaar tijd steeg het aantal mensen dat brood in een modern en gezond voedingspatroon vindt passen met 3,3 procent naar 83,6 procent. Alleen bij vrouwen onder 39 jaar is er nog werk aan de winkel; vanwege...

Kansen door corona

Kansen door corona

Jarenlang had de versspecialist het zwaar. Vastgeklemd tussen supermarkten enerzijds en horeca en luxere eetwinkels anderzijds. Ook van de fors stijgende online verkopen profiteerde het ambacht minimaal. COVID-19 lijkt hierin echter verandering te hebben gebracht.

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...