Borgesius neemt Bakkersland alsnog over

STADSKANAAL - Bakkerijconcern Borgesius neemt het veel grotere Bakkersland alsnog over. De familie Borgesius koopt daartoe de aandelen van Bakkersland van Parcom Capital BV. Eerder dit jaar waren beide partijen ook dicht bij een overname, maar strandden de gesprekken in de eindfase. De nieuwe onderneming gaat verder onder de naam Borgesius-Bakkersland en wordt een krachtig bakkerijbedrijf in Nederland met brood, gebak en andere specialiteiten.

Twintig bakkerijen

Het nieuwe bakkerijconcern zal bestaan uit twintig moderne bakkerijen op verschillende locaties in Nederland. Vijftien daarvan vallen nu nog onder Bakkersland. Borgesius-Bakkersland biedt werk aan meer dan 2.000 mensen. De bakkerijen beleveren onder meer de grote supermarktketens in Nederland en enkele West-Europese retailers.

‘Mooie stap’

Zowel de familie Borgesius als het management van Bakkersland ondersteunt de transactie. “Dit is een mooie stap voor iedereen. Door het samenvoegen van beide bedrijven wordt geïnvesteerd in het delen van kennis, technologie en producten, zodat we de markt steeds beter kunnen blijven bedienen. In de afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in het reviseren en moderniseren van onze bakkerijen, hierdoor zijn we klaar voor deze stap,” zegt Chris Deen, CEO van Bakkersland.

Op een kier

Borgesius was eerder dit jaar ook al dicht bij overname van Bakkersland. Toen strandden de gesprekken in de eindfase, maar beide partijen gaven aan de deur op een kier te houden. “Het zou een perfect match zijn”, gaf Jan Borgesius toen al aan bij Bakkers in bedrijf (zie editie 3-2016). Ook Bakkersland uitte zich in dezelfde bewoordingen. Nu, enkele maanden later, is de overname alsnog een feit.

Nieuwe bakkerij

Begin volgend jaar zal de nieuwe bakkerij van de combinatie, die momenteel wordt gebouwd in Aalsmeer, volledig operationeel zijn. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen voor fusies en overnames. waaronder advies van de ondernemingsraad. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 worden afgerond.

Lees ook
Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Het gaat hem en zijn twee zaken nu goed, maar Marco Moen van Patisserie Buter heeft ook de andere kant van de medaille gezien. “En daarom raad ik andere bakkers nu vaak aan: ga nou eens op kantoor zitten en naar die computerschermen kijken, want je hebt kneiterhard gewerkt, maar wat heb je nou verdiend?” Als Marco Moen begint met praten...

Belgisch brood bakken op Mars

Belgisch brood bakken op Mars

Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project , een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt. Inmiddels is er een budget van meer dan 6,3 miljoen euro...

Brood-/banketbakker in Noorwegen

Brood-/banketbakker in Noorwegen

We zijn op zoek naar een creatieve bakker/banketbakker. Waagans bakkerij is een traditioneel familiegedreven bakkerij in Tynset, in het oosten van Noorwegen. Sollicitatie...

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Wat ga je doen?In de functie van Procesoperator Industriële Bakkerij ben je verantwoordelijk voor het opstarten van het productieproces in een industriële...

Broodbakker omgeving Barneveld

Broodbakker omgeving Barneveld

Wat ga je doen?In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot...