Borgesius-Bakkersland gaat verder als Borgesius en Goedhart

Bakkers in bedrijf_Borgesius Goedhart

Het bakkersbedrijf Borgesius-Bakkersland splitst zich op in meerdere zelfstandige bedrijven. De bedrijven gaan verder onder de naam Goedhart of Borgesius. Dat maakte het bedrijf 14 mei bekend. De namen verwijzen naar Goedhart Borgesius, die in 1895 de bakkerij startte in Oude Pekela.

Goedhart bestaat uit drie aparte bv's. Deze leveren brood & specialiteiten, gebak en belegde broodjes aan diverse retail, petrol en foodservice klanten in Nederland en daarbuiten. Borgesius levert brood & specialiteiten aan Ahold Delhaize. De drie Goedhart bv's en Borgesius blijven allemaal deel uitmaken van dezelfde familieholding. De broers Jan en Frits Borgesius vormen de directie van de familieholding. De holding bestaat uit twintig moderne bakkerijen en biedt werk aan meer dan 2.000 mensen.

De familie Borgesius nam in november 2016 Bakkersland over van Parcom Capital B.V. Ze splitsen de organisatie nu op zodat ze flexibel kunnen blijven in een branche waar dagverse producten centraal staan. De familie verwacht dat ze met de nieuwe organisatiestructuur hun klanten sneller, beter en efficiënter kunnen bedienen. “Alles wat we doen voor de klant is maatwerk. We proberen de trend van vandaag en morgen te vertalen in brood, gebak en belegde broodjes, met aandacht voor versheid en respect voor traditionele processen. Met de opsplitsing in zelfstandige bedrijven zijn we hier beter toe in staat.” zegt Jan Borgesius

Lees ook
Bakker Floor van Lieshout bestaat 100 jaar

Bakker Floor van Lieshout bestaat 100 jaar

De Tilburgse bakkerij Floor van Lieshout bestaat 100 jaar. Dat vierde de familie grootst met een concert bij Poppodium 013. Als kers op de taart kreeg het bakkersbedrijf ook het predicaat Hofleverancier en de Tilburgse Ereprent.

Bakkers in de media - week 27

Bakkers in de media - week 27

Tips voor de zomer, nieuwe winkel Bakkerij Dunselman en vragen over de nieuwe cao. Wat lazen we afgelopen week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Verschillende bakkersorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven willen gezamenlijk werk maken van een efficiëntere broodketen. Hiermee hopen zij verspilling van brood tegen te gaan.