Boeren & Buren organiseert ‘Februari zonder supermarkt’

Boeren & Buren

Beeld: Boeren & Buren

In februari organiseert het korte keten netwerk Boeren & Buren de uitdaging “Februari zonder supermarkt”. Daarmee moedigen zij consumenten aan om in februari niet naar de supermarkt te gaan en in plaats daarvan onafhankelijke winkels, ambachtslieden en lokale producenten te steunen.

Marijke Lambrechts, Buurderij-Verantwoordelijke bij Boeren & Buren: “We houden van ’t goede leven, en is het leven niet veel te kort om door de gangen van de supermarkt te snellen en vervolgens aan te schuiven aan de kassa? Boodschappen doen moet weer plezant worden.”

Boeren & Buren

Het korte keten netwerk Boeren & Buren verbindt lokale producenten en consumenten via een online platform waarop het je rechtstreeks bij plaatselijke boeren en producenten uit de buurt koopt. De organisatie heeft als doel duurzame landbouw en lokale producten te helpen ontwikkelen en ondersteunen.  

Dossiers
Lees ook
Een ijsje kopen bij de boer

Een ijsje kopen bij de boer

Lokaal is een trend. Steeds meer boeren verkopen hun producten via een boerderijwinkel rechtstreeks aan de consument. Jannette en Laurens den Boer van IJsboerderij den Boer maken dagelijks vers boerenijs. RTV Rijnmond ging bij hen langs en maakte een reportage.

Bakken met oude graansoorten van Nederlandse bodem

Bakken met oude graansoorten van Nederlandse bodem

Bakken met graan van Nederlandse bodem. Bakkers, molenaars en boeren verenigen zich momenteel om dit binnen een kleinschalige keten te bereiken. Een van die bakkers is Martijn Roodzant uit Beverwijk. Oude graansoorten Martijn begon vijf jaar geleden met het bakken van brood, wat hij verkoopt op de de weekmarkten in Bergen, Castricum en Amsterdam....

Consumenten kopen lokaal met online applicatie

Consumenten kopen lokaal met online applicatie

Consumenten kopen steeds meer online. Daarom ontwikkelde het Friese OF-Connect de marketingapplicatie OF-Cityplan die klanten naar de fysieke winkel moet terugbrengen. De tool is getest in Friesland en moet uiteindelijk in heel Nederland beschikbaar worden. Met deze applicatie willen de makers de leegstand bestrijden. Het initiatief is voortgekomen...