Bloed, zweet maar samen

Bloed, zweet maar samen

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor bedrijven. Grote multinationals gebruiken het in hun publieke profilering maar de echte innovatie komt vaak van frisse, jonge bedrijven. Het samen aanpakken en oplossen van maatschappelijke uitdagen biedt ondernemingen veel voordelen, maar is ook lastig. Dit boek schetst aan de hand van voorbeelden de praktijk van samenwerking en de maatschappelijke en duurzaamheidswinst die daarmee gehaald wordt.

Duurzaamheid is voor multinationals als Unilever, Philips, DSM, IKEA en Vodafone tegenwoordig vanzelfsprekend in hun publieke profilering. Een sine qua non. Maar hoe ze daar in de markt invulling aan kunnen geven, is veel minder vanzelfsprekend. Duurzaamheid vraagt om innovatie en die komt vaak uit de hoek van frisse, jonge bedrijven zoals De Vegetarische Slager, Seepje, Kipster, MUD Jeans, of Fairphone. De essentiële vraag is dan hoe gevestigde ondernemingen en innovatieve bedrijven bij elkaar komen en hoe hun samenwerking meer wordt dan de som der delen.

Soms zijn maatschappelijke uitdagingen zo groot dat ze vragen om een samenwerking tussen meer dan twee partijen. Nationaal en internationaal. In deze meervoudige vorm van samenwerking staat niet het bedrijfsvoordeel voor de partners centraal, maar het streven naar maatschappelijke verandering gericht op een duurzame, rechtvaardige en inclusieve economie. Zo werken innovatieve koffieondernemingen samen om koffieboeren een leefbaar inkomen te bezorgen en verzekeraars met maatschappelijke vernieuwers om in opkomende economieën de toegang tot gezondheidszorg te bevorderen.

Bloed, zweet maar samen is geschreven door Harry Hummels is (hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving aan de School of Business and Economics van Maastricht University), Wouter Scheepens (oprichter en mede-eigenaar van Steward Redqueen) en Erlijn Sie (Global Corporate Partnership Manager bij Ashoka).

ISBN: 9789089656162 | Prijs 29,99

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal! 

Dossiers
Lees ook
Alles wat je wilt weten over bedrijfsoverdracht

Alles wat je wilt weten over bedrijfsoverdracht

Voor foodondernemers is bedrijfsoverdracht een actueel onderwerp. In de versbranches werken veel oudere ondernemers, die moeten nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Een moeilijk onderwerp, want naast alle emoties rondom een bedrijfsoverdracht, weten veel ondernemers niet precies hoe dit proces eruitziet. Het boek ‘De 100 meestgestelde vragen...

Bakkers in de media - week 37

Bakkers in de media - week 37

Jong talent opent eigen chocolaterie, Amstelveense begrippen Prenger & De Lange bundelen krachten en in Leiden opent een drijvende koekenbakkerij. Tegelijkertijd lijden veel bakkers onder prijsstijgingen. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

In dit boek geeft reputatie-expert Frank Peters zijn visie op reputatiemanagement en integer leiderschap. Bekende Nederlandse filosofen, wetenschappers en denkers vullen hem aan op het gebied van ethiek.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief