Biologische verkoop stijgt

LEEUWARDEN - In de eerste 36 weken van 2015 is de verkoop van biologische producten in de supermarkten sterk gegroeid. Dat stelt Bionext. De groei vindt vooral plaats in de droge kruidenierswaren en brood, banket en ontbijtgranen. Maar de biologische winkels profiteren niet meer van de groei: zij dalen iets in omzet in het eerste half jaar 2015, dat stelt Bavo van den Idsert, directeur Bionext.

Belangrijkste motoren

Uit cijfers blijkt dat de markten in de VS en EU de belangrijkste motoren zijn achter de groei van de wereldwijde omzet. "Het meest spectaculair zijn momenteel de ontwikkelingen in Scandinavië. De biologische omzet in Zweden is in 2014 met 35 procent gestegen", weet Van den Idsert. De belangrijkste oorzaken van de Scandinavische groei zitten in een groeiend bewustzijn bij de consument, aangewakkerd door voedselschandalen. "En er wordt gericht overheidsbeleid gevoerd", vervolgt de directeur. "De Deense overheid heeft een speciaal programma opgezet voor de certificering van biologische catering en restaurants. Dat is een groot succes: meer dan 1000 hotels, restaurants en bedrijfsrestaurants zijn inmiddels gecertificeerd en serveren maaltijden met biologische ingrediënten.

Lees ook
Consumenten weten de lokale versspecialist weer te vinden

Consumenten weten de lokale versspecialist weer te vinden

Consumenten zijn tijdens de coronacrisis meer gaan kopen bij de lokale versspecialist. Uit cijfers van marktonderzoeksbureau Gfk blijkt dat bij slagers de omzet met 36 procent groeide en bij groenteboeren met 40 procent. Voor bakkers was dit 16 procent.

Samenwerking Zeelandia en Bakon Food Equipment

Samenwerking Zeelandia en Bakon Food Equipment

De Zeeuwse bedrijven Koninklijke Zeelandia en Bakon Food Equipment tekenden op 1 juli een samenwerkingsovereenkomst. Onder de merknaam bazz. bieden ze verschillende bakkerijmachines aan op zowel de nationale en internationale markt.

Desembrood volgens de nieuwe regels

Desembrood volgens de nieuwe regels

Op 1 juli trad het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood in werking. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om eraan te voldoen, maar hoe sneller hoe beter, dacht Puratos. “Als dé desemspecialist wilden we met onze producten al per 1 juli aan de nieuwe regels voldoen.” En daarmee helpt de grondstoffenleverancier de bakker op weg.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...