Voorjaarsbijeenkomst Genootschap voor de Bakkerij gaat over suiker

Suiker_Pixabay

Het Genootschap voor de Bakkerij zette in 2019 het thema Grip op Grondstoffen op de agenda. De voorjaarsbijeenkomst op 21 mei staat in het teken van suiker. De locatie is Bij Robèrt, het bedrijf van Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. 

Er zijn veel vragen over de grondstof suiker. Is het werkelijk zo slecht voor je? Waar zit het allemaal in? Werkt het verslavend? En hoe ga je als bakkerijsector om met deze grondstof - en met de vragen hierover vanuit de consument? Tijdens de bijeenkomst in mei wordt suiker vanuit verschillende perspectieven belicht.

Het programma

Op het prgramma staan diverse sprekers. Andries Olie, voedingsdeskundige bij Suikerunie, deelt zijn inzichten in de ontwikkelingen op de wereldmarkt van suiker. Welke uitdagingen en kansen liggen er? En welke positie heeft de bakkerijsector in deze toekomstvisie? Janet Spiering, Cluster Director Benelux bij Dawn Foods, neemt de aanwezigen mee in het perspectief van consumenten over suiker en suikerreductie in Nederland en de rest van Europa. Zsuzsan Proos, voedingsdeskundige bij het Nederlands Bakkerij Centrum, deelt tenslotte de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van suiker en gezondheid. Dagvoorzitter Hanno Spanninga leidt de middag goede banen en biedt ruimte voor vragen en discussie.

Ook gastheer Robèrt van Beckhoven deelt zijn visie op suiker. Daarnaast verzorgt hij aan het einde van de middag een rondleiding door zijn bedrijf en een walking dinner voor alle aanwezigen.

Wilt u de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij graag bijwonen? Aanmelden kan tot 15 mei aanstaande via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl.

Lees ook
Handen tekort? Drie tips

Handen tekort? Drie tips

Bakkers, inpakkers, schoonmakers, operators, winkelpersoneel, chauffeurs: het tekort aan goede medewerkers bedreigt steeds vaker het voortbestaan van bakkerij-ondernemingen. Daarom organiseerde het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst voor de hele sector. Voor iedereen die het – vanwege personeelstekort? – te druk had om te komen, hier een samenvatting...

Zuivel – de stand van zaken

Zuivel – de stand van zaken

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.” Geen betere plek om over (de toekomst van) zuivel te praten dan tussen de koeien. Gastheer...

Zeven oplossingen voor personeelstekort

Zeven oplossingen voor personeelstekort

Het tekort aan goede medewerkers bedreigt steeds vaker het voortbestaan van bakkerij-ondernemingen. Daarom organiseerde het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst voor de hele sector. Voor iedereen die het – vanwege personeelstekort? – te druk had om te komen, hier de belangrijkste zeven tips.

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...