Het Genootschap voor de Bakkerij zette in 2019 het thema Grip op Grondstoffen op de agenda. De voorjaarsbijeenkomst op 21 mei staat in het teken van suiker. De locatie is Bij Robèrt, het bedrijf van Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. 

Er zijn veel vragen over de grondstof suiker. Is het werkelijk zo slecht voor je? Waar zit het allemaal in? Werkt het verslavend? En hoe ga je als bakkerijsector om met deze grondstof - en met de vragen hierover vanuit de consument? Tijdens de bijeenkomst in mei wordt suiker vanuit verschillende perspectieven belicht.

Het programma

Op het prgramma staan diverse sprekers. Andries Olie, voedingsdeskundige bij Suikerunie, deelt zijn inzichten in de ontwikkelingen op de wereldmarkt van suiker. Welke uitdagingen en kansen liggen er? En welke positie heeft de bakkerijsector in deze toekomstvisie? Janet Spiering, Cluster Director Benelux bij Dawn Foods, neemt de aanwezigen mee in het perspectief van consumenten over suiker en suikerreductie in Nederland en de rest van Europa. Zsuzsan Proos, voedingsdeskundige bij het Nederlands Bakkerij Centrum, deelt tenslotte de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van suiker en gezondheid. Dagvoorzitter Hanno Spanninga leidt de middag goede banen en biedt ruimte voor vragen en discussie.

Ook gastheer Robèrt van Beckhoven deelt zijn visie op suiker. Daarnaast verzorgt hij aan het einde van de middag een rondleiding door zijn bedrijf en een walking dinner voor alle aanwezigen.

Wilt u de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij graag bijwonen? Aanmelden kan tot 15 mei aanstaande via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl.

Altijd op de hoogte blijven?