Voorjaarsbijeenkomst Genootschap voor de Bakkerij gaat over suiker

Suiker_Pixabay

Het Genootschap voor de Bakkerij zette in 2019 het thema Grip op Grondstoffen op de agenda. De voorjaarsbijeenkomst op 21 mei staat in het teken van suiker. De locatie is Bij Robèrt, het bedrijf van Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. 

Er zijn veel vragen over de grondstof suiker. Is het werkelijk zo slecht voor je? Waar zit het allemaal in? Werkt het verslavend? En hoe ga je als bakkerijsector om met deze grondstof - en met de vragen hierover vanuit de consument? Tijdens de bijeenkomst in mei wordt suiker vanuit verschillende perspectieven belicht.

Het programma

Op het prgramma staan diverse sprekers. Andries Olie, voedingsdeskundige bij Suikerunie, deelt zijn inzichten in de ontwikkelingen op de wereldmarkt van suiker. Welke uitdagingen en kansen liggen er? En welke positie heeft de bakkerijsector in deze toekomstvisie? Janet Spiering, Cluster Director Benelux bij Dawn Foods, neemt de aanwezigen mee in het perspectief van consumenten over suiker en suikerreductie in Nederland en de rest van Europa. Zsuzsan Proos, voedingsdeskundige bij het Nederlands Bakkerij Centrum, deelt tenslotte de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van suiker en gezondheid. Dagvoorzitter Hanno Spanninga leidt de middag goede banen en biedt ruimte voor vragen en discussie.

Ook gastheer Robèrt van Beckhoven deelt zijn visie op suiker. Daarnaast verzorgt hij aan het einde van de middag een rondleiding door zijn bedrijf en een walking dinner voor alle aanwezigen.

Wilt u de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij graag bijwonen? Aanmelden kan tot 15 mei aanstaande via secretariaat@genootschapvoordebakkerij.nl.

Lees ook
Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Naast productinnovaties en trends in de brood- en banketbakkerij, stonden er tijdens de dertigste Rhein-Back Schau toekomstige productie- en verkoopconcepten centraal. Hierbij zijn volgens organisator Hefe van Haag vooral hygiëne, koffieconcepten en filiaalvorming belangrijk, evenals CO₂-neutrale verpakkingen en online verkoop.

Cargill investeert vier miljoen om bewuste snoeper te lokken

Cargill investeert vier miljoen om bewuste snoeper te lokken

Cargill investeert vier miljoen euro in haar Belgische fabriek in Moeskroen om chocolade met dertig procent minder suiker te kunnen produceren. Hiermee wil het Amerikaanse familiebedrijf de groeiende nichemarkt van zoetwaren met verlaagde suikergehaltes bedienen.

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

Zuivel de stand van zaken - Grip op ingrediënten deel III

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de Bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...