Bij Anna’s Smaakatelier staat taart centraal

logo Anna's Smaakatelier

Anna Yilmaz won in 2019 Heel Holland Bakt en werkte sindsdien hard aan het realiseren van haar grote droom: een eigen koffie- en taartenzaak. Ze volgde onder meer de 9-weekse opleiding Patisserie bij het Bakery Institute en vanaf volgende week is Anna’s Smaakatelier in het centrum van Amersfoort open.

“Heel Holland Bakt smaakte, letterlijk en figuurlijk, naar meer”, vertelt de Amersfoortse. “Ik
besloot daarom al snel dat ik een eigen zaak wilde openen. Het heeft wat spanning en stress
opgeleverd, zo’n verbouwing van een oud pakhuis in één van de mooiste straatjes van
Amersfoort, maar het resultaat is dat allemaal dubbel en dwars waard. Bij Anna’s Smaakatelier
staat taart centraal, maar je kunt er ook terecht voor een uitgebreide lunch, een snelle bak koffie
en zelfs voor masterclasses en privéfeestjes in de Woonkamer van Anna, een aparte ruimte.
Het is een plek waar ik eindeloos kan bakken en proeven én waar ik mensen nieuwe smaken
kan laten ontdekken.”

Ontdek nieuwe smaken

“Op onze kaart vind je taarten en lunch met nét een vleugje anders”, licht de gediplomeerd patissier toe. “De zaak is zoals ik ben: Nederlands en Turks. Niet alleen de kaart is afwisselend, ook ons team en de hele zaak zijn lekker divers. Van alles wat, daar hou ik wel van. Het is een beetje alsof je een koffiezaak in Istanboel binnenstapt, maar dan in de oer-Amersfoortse binnenstad.”

De feestelijke opening

“Het liefst geef ik meteen iedereen een rondleiding, maar daar moeten we nog even mee
wachten.” De burgemeester van Amersfoort opent Anna’s Smaakatelier officieel op vrijdag 23
april. Altijd al eens willen weten hoe dat smaakt, zo’n taart van Anna? Hongerige bezoekers
moeten nog even wachten tot Koningsdag: op dinsdag 27 april opent het Smaakatelier feestelijk
met 1000 oranje tompoucen en - natuurlijk - met Anna’s signature taarten.
Je vindt Anna’s Smaakatelier op Grote Sint Jansstraat 4 in Amersfoort.

Dossiers
Lees ook
Spataro blijft groots dromen

Spataro blijft groots dromen

Menno Spataro opende onlangs een tweede winkel. Plus: zo’n vier maanden geleden werd een nieuwe productie-locatie in gebruik genomen. De jonge ondernemers, Menno runt de zaak met zijn partner Gerolt Tonkes, willen verder groeien. Maar nu is het tijd voor stabilisatie.

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

‘Het meeste leer je toch in de praktijk’

Kimberley Idsinga (23) deed al veel werkervaring op bij patisserie Soetenso, maar ze heeft grote ambities: de patisserie opzetten in het restaurant van haar zus en zwager.

Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.