Bezoek bakkerijen met de iba.Virtual Bakery Tours

27 juli 2018

De internationale vakbeurs iba biedt bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij bakkers in Duitsland, Griekenland, IJsland, Oostenrijk en Verenigde Staten. De nieuwe iba.Virtual Bakery Tours toont hoe zij op ambachtelijke wijze brood bakken in hun bakkerij.

Met een Oculus GO bril kunnen bezoekers een 360° video van deze bakkerijen zien. Dit filmpje laat zien hoe deze bakkers zich onderscheiden, wat hen bijzonder maakt en hoe de bezoekers dit in hun eigen bakkerij kunnen gebruiken. Met iba.Virtual Bakery Tours staan de bezoekers midden in bijvoorbeeld de bakkerijen van Chad Robertson, Ásgeir Sandholt, Joseph Weghaupt en Jochen Baier.

Tartine Bakery, San Francisco

Voor de Tartine Bakery in San Francisco van Chad Robertson staan dagelijks lange rijen.Zijn bedrijf bestaat uit een bakkerij, café, restaurant, bar en ijssalon. Door een glazen wand kunnen de bezoekers zien hoe de bakkers alles maken. "Wij bakken de hele dag door dus er zijn altijd verse en warme producten hebben die net uit de oven komen. Dat is ons handelsmerk". Robertson hecht veel waarde aan creativiteit en zoekt altijd naar nieuwe recepten en ingrediënten. Met de iba.Virtual Bakery Tours wil hij zijn werk met de bakkerijbranche delen.

iba.virtual-reality-tours_Sandholt-Bakery-300x197 Sandholt Bakery

Sandholt Bakery, Reykjavik

In Reykjavik staat Sandholt Bakery van Ásgeir Sandholt. Zijn overgrootvader stichtte de bakkerij in 1920 en het is een van de oudste bakkerijen in IJsland. Sandholt ziet het als zijn taak om zijn erfgoed door te geven. Hij is een traditionele ambachtsman met nieuwe ideeën. Zijn specialiteiten zijn zuurdesembrood, gebak en taart. Daarnaast verkoopt hij huisgemaakte limonade, ambachtelijk bier en pasta.

"Ik vind het belangrijk dat alles authentiek en eerlijk gemaakt is. Daarom bereiden we alles zelf, we verkorten de processen niet en gebruiken geen bakmixen." Hij geeft zijn producten tijd, want dat is volgens hem noodzakelijk om een eerste klas product te krijgen.

iba.virtual-reality-tours_Joseph-Brot_1-253x300 Joseph Brot

Joseph Brot, Wenen

Joseph Weghaupt is de eigenaar van de Weense bakkerij Joseph Brot. Hij kneed zijn brood met strijkende bewegingen. Hierdoor komt er voldoende lucht in het deeg.

Hij maakt zijn broden met de hand, gebruikt biologische ingrediënten uit Oostenrijk en vooral veel passie. "Het gaat niet om de prijs, maar om het plezier en de kwaliteit."

Hij bakt zijn broden twee keer, waardoor de korst lang knapperig blijft. In 2009 startte hij zijn bakkerij. Hij heeft nu vier andere vestigingen in Wenen en is een van de meest populaire bakkers. "Klanten zeggen dat ons brood smaakt zoals vroeger."

Bäcker Baier, Herrenberg

iba.virtual-reality-tours_Bäcker-Baier-211x300 Bäcker Baier

Jochen Baier in de zesde generatie die aan het roer van Bäcker Baier staat. Hij gelooft dat zijn bedrijf alleen kan overleven als merk. Daarom opende hij in 2016 een nieuwe bakkerij met een winkel en café waar hij 180-jaar traditie combineert met de laatste technologie. Hij bakt dagelijks brood voor zijn winkel, biologische markten, slagers en restaurateurs.

Baier vertrouwt op goede grondstoffen en oude granen uit de regio. "Wij werken samen met een van de oudste boerderijen in Baden-Württemberg. Zij leveren ons oude granen die vandaag de dag bijna niet meer verbouwd worden". Hij verkoopt veel traditionele specialiteiten zoals pretzels.

iba.Virtual Bakery Tours

Naast deze drie, zijn er ook nog bakkerijen uit Düsseldorf en Athene te bezoeken tijdens de Virtual Bakery Tours. De bakkers zijn ook in levende lijve aanwezig op iba. Op zondag 16 september zijn ze aanwezig in de iba.Speakers Corner. De Internationale vakbeurs iba vindt plaats van 15 tot en met 20 september in München.

Altijd op de hoogte blijven?