Belgische chocolatier maakt bonbons geïnspireerd door coronavaccins

9 april 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Ook de Belgen zitten middenin de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Chocolatier Fangio De Baets van Chocolaterie Pralinette in Brugge laat zich hier door inspireren en brengt speciale bonbons op de markt. Met namen als Astra Zero, Spoedniet en Modernia verwijzen deze naar de coronavaccins.

“Nu het einde van de tunnel stilaan in zicht is, wilde ik iets ludieks doen”, vertelt De Baets aan Het Laatste Nieuws. “Er is al genoeg verzuring en met deze actie wil ik de mensen wat verstrooiing en optimisme aanreiken.

Vaccinatiebox

De met drank gevulde bonbons hebben een ronde vorm, waarop een spuitje is bevestigd. Er zijn zes varianten, die allemaal verwijzen naar een coronavaccin. Astra Zero (rum), Kaiser (Grand Marnier), Bionetjes (whisky), Spoedniet (vodka), Fransen & Fransen (kers) en Modernia (gin) zitten verpakt in een zogenaamde vaccinatiebox. 

Fangio De Baets

De Baets volgde zijn opleiding aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte. De Meester-chocolatier opende zijn Brugse onderneming Chocolaterie Pralinette in 1992. Hier verkoopt hij huisgemaakte Belgische chocoladeproducten. "Van een praline met karamel en Portugees zeezout tot een pure ganache geïnfuseerd met Blue Grey Chinese thee." 

Instagram_vaccinbonbons

 

Altijd op de hoogte blijven?