Belgische chocolatier maakt bonbons geïnspireerd door coronavaccins

Ook de Belgen zitten middenin de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Chocolatier Fangio De Baets van Chocolaterie Pralinette in Brugge laat zich hier door inspireren en brengt speciale bonbons op de markt. Met namen als Astra Zero, Spoedniet en Modernia verwijzen deze naar de coronavaccins.

“Nu het einde van de tunnel stilaan in zicht is, wilde ik iets ludieks doen”, vertelt De Baets aan Het Laatste Nieuws. “Er is al genoeg verzuring en met deze actie wil ik de mensen wat verstrooiing en optimisme aanreiken.

Vaccinatiebox

De met drank gevulde bonbons hebben een ronde vorm, waarop een spuitje is bevestigd. Er zijn zes varianten, die allemaal verwijzen naar een coronavaccin. Astra Zero (rum), Kaiser (Grand Marnier), Bionetjes (whisky), Spoedniet (vodka), Fransen & Fransen (kers) en Modernia (gin) zitten verpakt in een zogenaamde vaccinatiebox. 

Fangio De Baets

De Baets volgde zijn opleiding aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte. De Meester-chocolatier opende zijn Brugse onderneming Chocolaterie Pralinette in 1992. Hier verkoopt hij huisgemaakte Belgische chocoladeproducten. "Van een praline met karamel en Portugees zeezout tot een pure ganache geïnfuseerd met Blue Grey Chinese thee." 

Instagram_vaccinbonbons

 

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media – week 16

Bakkers in de media – week 16

Pasen in de bakkerij, 125 jarig jubileum bakker Out en Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft tips voor social media. Wat kwam er de afgelopen week voorbij in de media over de bakkersbranche?

Dikke chocoladelaag als handelsmerk

Dikke chocoladelaag als handelsmerk

Wat doe je als je bonbons te veel hetzelfde vindt smaken? Dan ga je zelf aan de slag en bedenk je een bedrijfsconcept met minder zoete, handgespoten bonbons in een iets groter formaat waarin je echte chocolade proeft. Bij Puccini Bomboni is dat 36 jaar na de start nog steeds het handelsmerk.

Sigep is terug van weggeweest

Sigep is terug van weggeweest

Na twee jaar afwezigheid is de bekende vakbeurs Sigep terug van weggeweest. Eindelijk kon de ijs-, bakkers-, patisserie-, chocolade- en koffiebranche elkaar eindelijk weer ontmoeten van 12 tot en met 16 maart in Rimini.