Biscuiterie Seghers neemt Euro Pâtisserie over

Biscuiterie Seghers

Biscuiterie Seghers uit Temse (België) neemt het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello over. Beide bedrijven maken gebak voor de huismerken van grote retailers. De aandelen van Euro Pâtisserie komen voor 100 procent in handen van Biscuiterie Seghers.

Met de overname wil Biscuiterie Seghers het afzetgebied vergroten. Biscuiterie Seghers zet zijn producten af in ruim 15, voornamelijk Europese landen. Euro Pâtisserie levert aan 40 landen, met name in Engeland en Duitsland. Zowel Biscuiterie Seghers als Euro Pâtisserie zijn in de jaren '60 gestart als familiebedrijven.

Biscuiterie Seghers en Euro Pâtisserie zijn samen goed voor een jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Met de overname moet tegen 2020 de omzet 100 miljoen worden. De nieuwe groep heeft 70 medewerkers in België en 250 in Nederland. Alle medewerkers kunnen in dienst blijven.

De broers Joris en Pascal Seghers nemen de dagelijkse leiding van de nieuwe groep op zich. De directeur van Euro Pâtisserie Frits Veldwijk blijft nog enkele jaren werkzaam bij de groep om mee te helpen om de koerste bepalen. De naam Euro Pâtisserie blijft ook bestaan.

Biscuiterie Seghers produceert in Temse op 5 productielijnen verschillende soorten industrieel gebak, zoals mergpijpjes, kokosrotsjes, mini swiss rolls, swiss rolls en taarten. Euro Pâtisserie maakt in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen vooral roomboter bladerdeegkoekjes, roomboter koekjes en kleine margarinekoekjes. De productielijnen blijven na de overname op dezelfde locaties behouden.

 

Dossiers
Lees ook
Vijf vragen aan RUBIA patisserie

Vijf vragen aan RUBIA patisserie

In de Vleeshouwerstraat in Deventer, op een toplocatie tussen de wat duurdere restaurants, ligt RUBIA patisserie. Een zaak waar luxe patisserie, nieuwe smaken en bijzondere chocolade worden tentoongesteld als ware kunstwerkjes. Bakkers in bedrijf stelt vijf vragen aan de ambitieuze eigenaresse Cynthia van der Giessen.

Overname bakkerij Kolkman door Echte bakker Sieben

Overname bakkerij Kolkman door Echte bakker Sieben

Echte bakker Sieben neemt vanaf 1 oktober bakkerij Kolkman over. Met de verkoop komt er na bijna 74 jaar een einde aan de geschiedenis van bakkerij Kolkman, een bekende naam in zuidoost Drenthe.

Belgische bakkers presenteren VIJD-koekjes, een nieuw streekproduct

Belgische bakkers presenteren VIJD-koekjes, een nieuw streekproduct

Vier bakkers uit het Belgische Beveren hebben een nieuw streekproduct ontwikkeld, zoete en zoute VIJD-koekjes. Dit deden ze vanwege het VIJD-jaar dat Beverenaar Joos Vijd, opdrachtgever van het Lam Gods, in de kijker zet. “Met een middeleeuws zegel en een smaak met granola en dedermeel, zijn de koekjes meer dan een nieuwe lekkernij,” aldus bakker Dirk...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...