Belastingdienst: Verleng bijzonder uitstel van betaling uiterlijk 30 juni

4 mei 2021
Foto: Pixabay

Ondernemers hebben tot en met 30 juni de tijd om het bijzonder uitstel van betaling te verlengen. De Belastingdienst adviseert ondernemers die nog niet aan de nieuwe betalingsverplichtingen kunnen voldoen om het uitstel te verlengen. Hierover stuurde de dienst afgelopen weekend een brief naar 60.000 ondernemers, waaronder de detailhandel en horeca. 

De Belastingdienst ziet dat het bijzonder uitstel van 60.000 ondernemers is afgelopen, maar dat zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij, na afloop van het bijzonder uitstel, niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald. De Belastingdienst adviseert deze ondernemers om uiterlijk 30 juni het bijzonder uitstel van betaling te verlengen.

Voordelen bijzonder uitstel van betaling

Dit heeft volgens de Belastingdienst twee voordelen. Allereerst hoeven ondernemers die het uitstel van betaling verlengen deze belastingen pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die ze nog niet hebt betaald, na afloop van het eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.
Daarnaast krijgen deze ondernemers voor de schuld die ze tot 1 juli hebben opgebouwd voor deze belastingen vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.

Ondernemers kunnen het bijzonder uitstel van betaling eenvoudig verlengen via het online formulier. Hier staan ook de voorwaarden voor verlengen. Ook ondernemers die twijfelen of ze tot 1 juli aan de nieuwe betalingsverplichtingen kunnen voldoen, adviseert de Belastingdienst om uitstel aan te vragen. Ook ondernemers die nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd, kunnen dit tot en met 30 juni doen.

Gevolgen van niet verlengen

De Belastingdienst waarschuwt ondernemers die ervoor kiezen om niet te verlengen en de belastingen niet op tijd betalen. Zij voldoen dan niet  de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. En zij moeten deze belastingschuld vóór 1 oktober 2021 betalen. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel staat meer informatie en staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Het is mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel staat de meest actuele informatie.

Altijd op de hoogte blijven?