Bekroonde zomerkoninkjes van Bakkerij Kees Gutter

18 juni 2018

Met aardbeien, zomerkoninkjes, kun je alle kanten op. Je kunt ze gebruiken als broodbeleg, in sauzen, bij desserts of los uit het vuistje. Bakkers maken ook graag gebruik van deze lekkernij. Zo ook in Bakkerij Kees Gutter. Bakkers Greetje en Els Gutter gebruiken ze voor hun aardbeiensloffen. Het Nederlands Bakkerij Centrum bekroonde deze sloffen onlangs opnieuw met goud.

Aardbeiensloffen

De aardbeienslof is een van de specialiteiten van Bakkerij Kees Gutter. De bodem bestaat uit een stevige koek met meegebakken room. Op de koek komt een dikke laag verse banketbakkersroom gevolgd door de aardbeien. Het geheel wordt afgewerkt met slagroom. De aardbeien haalt de bakker bij groentespecialist Leek uit Volendam.

Bakkerij Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter is actief in de regio groot Waterland en heeft zeven winkels in Monnickendam, Volendam, Purmerend, Amsterdam-Noord en -Zeeburg. De grootvader Andries Gutter startte het familiebedrijf samen met zijn vrouw Greet vlak na de oorlog in Holysloot, vlakbij Amsterdam. Hij verhuisde het bedrijf in 1960 naar Monnickendam. Zoon Kees en later kleindochters Greetje en Els, namen het bedrijf over en breidden het verder uit.

Naast de verschillende specialiteiten van de bakkerij, zoals het Waterlands Meergranenbrood, staat de bakkerij ook bekend om de betrokkenheid bij Waterland. Zo was Kees Gutter betrokken bij de oprichting van Stichting Promotie Waterland en draagt bij aan allerlei activiteiten op het gebied van sport, goede doelen, kunst en cultuur.

Altijd op de hoogte blijven?