‘Bekroond met Goud’ nieuwe kwaliteitstandaard

22 september 2016

WAGENINGEN – Onder de naam ‘Bekroond met Goud’ lanceert het Nederlands Bakkerij Centrum een nieuwe dienst voor ambachtelijke bakkers. Om de titel ‘Bekroond met Goud’ te verdienen, kunnen bakkers hun producten laten keuren. De bekroning die per product verdiend kan worden, laat de klant zien dat het product aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Op www.bekroondmetgoud.nl vindt de consument alle bekroonde bakkers terug. Ook ontvangen bakkers het gedrukte Gouden certificaat voor in de winkel.

Keuring

Ingezonden producten worden op diverse onderdelen gekeurd door de keurmeesters van het NBC. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op alle onderdelen niet lager scoort dan een 4 en op tenminste 3 onderdelen de maximale score haalt, verdient het de titel Bekroond met Goud. “In een tijd waarin de branche meer inzet op storytelling en communicatie past deze consumentenbenadering van onze productkeuring uitstekend”, aldus Petra Kuiper, manager Product & Procesadvies.

Dienst

De dienst bestaat uit: het bemonsteren/de voorrijkosten, de beoordeling van het product, het beoordelingsrapport, het Gouden certificaat en de vermelding op de website: www.bekroondmetgoud.nl. Tegen een kleine vergoeding kunnen extra promotie materialen aangeschaft worden. Bijvoorbeeld posters, stickers, online banners en een digitaal persbericht voor de lokale pers.

Altijd op de hoogte blijven?