‘Bekroond met Goud’ nieuwe kwaliteitstandaard

WAGENINGEN – Onder de naam ‘Bekroond met Goud’ lanceert het Nederlands Bakkerij Centrum een nieuwe dienst voor ambachtelijke bakkers. Om de titel ‘Bekroond met Goud’ te verdienen, kunnen bakkers hun producten laten keuren. De bekroning die per product verdiend kan worden, laat de klant zien dat het product aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Op www.bekroondmetgoud.nl vindt de consument alle bekroonde bakkers terug. Ook ontvangen bakkers het gedrukte Gouden certificaat voor in de winkel.

Keuring

Ingezonden producten worden op diverse onderdelen gekeurd door de keurmeesters van het NBC. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op alle onderdelen niet lager scoort dan een 4 en op tenminste 3 onderdelen de maximale score haalt, verdient het de titel Bekroond met Goud. “In een tijd waarin de branche meer inzet op storytelling en communicatie past deze consumentenbenadering van onze productkeuring uitstekend”, aldus Petra Kuiper, manager Product & Procesadvies.

Dienst

De dienst bestaat uit: het bemonsteren/de voorrijkosten, de beoordeling van het product, het beoordelingsrapport, het Gouden certificaat en de vermelding op de website: www.bekroondmetgoud.nl. Tegen een kleine vergoeding kunnen extra promotie materialen aangeschaft worden. Bijvoorbeeld posters, stickers, online banners en een digitaal persbericht voor de lokale pers.

Lees ook
Hoe heter je bakt, hoe beter?

Hoe heter je bakt, hoe beter?

Productveiligheid hangt nauw samen met de temperatuur waarop je producten bereidt en bewaart. Hoe meer hitte je een product geeft, des te minder bacteriën overleven, maar hitte geeft ook bruinkleuring waarbij acrylamide gevormd wordt en dat is een schadelijke stof.

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Hoe richt je zelfbediening in de winkel goed in?

Het liefst laat u klanten uw lekkernijen van dichtbij zien en ruiken. Zelf je producten mogen pakken uit mooi uitgestalde manden zorgt ook voor een leuke klantbeleving, maar denk bij de inrichting en de organisatie aan een paar dingen. De Hygiënecode vereist dat u bakkerijproducten verpakt of afschermt of er voldoende toezicht op houdt. Daarnaast, en...

NBC: broodprijs stijgt maximaal 5 tot 10 procent

NBC: broodprijs stijgt maximaal 5 tot 10 procent

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) laat richting de consumentenmarkt weten dat er vooralsnog geen sprake is van grote stijgingen in de broodprijs. Vanwege de oorlog in Oekraïne was de verwachting dat de broodprijs zou verdubbelen. Uit cijfers van het NBC blijkt dat de stijging maximaal 5 tot 10 procent is, in vergelijking met dezelfde periode vorig...