Beko Techniek en Circ gaan samenwerken. Op 13 mei tekenden Richard Guldemundt, commercieel manager van Beko Techniek, en Spencer Schols, CEO van Circ een samenwerkingsovereenkomst voor de bakkerijbranche.

Het implementeren van Circ’s biovergister staat centraal in deze samenwerking. Circ levert de biovergister en Beko Techniek heeft een adviserende. De biovergister converteert bakkerijreststoffen in biogas. De technologie biedt een dubbele winst: het vermindert het afvalprobleem en creëert tegelijkertijd een duurzame energiebron. Het biogas kan worden gebruikt voor het verwarmen van bakkerijovens of omgezet worden in elektriciteit. “Met deze samenwerking bieden we onze klanten een innovatieve oplossing die niet alleen economisch voordelig is, maar ook de ecologische voetafdruk van hun operaties vermindert”, vertelt Tom Vogels namens Beko Techniek.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor Beko Techniek. Vogels: “Niet alleen vinden we duurzaam ondernemen belangrijk voor de toekomst van onze organisatie en de branche, ook worden we door de op handen zijnde Europese wetgeving gedwongen om in ons jaarverslag transparant te zijn over onze performance en ambitie op gebied van duurzaam ondernemen. Anders dan voorheen is voor grote ondernemingen dus geen vrijblijvend onderdeel meer.”

Vogels ziet de samenwerking met Circ “als een voorbeeld van hoe technische innovaties en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan om de bakkerijbranche naar een duurzamere toekomst te leiden. Uiteraard blijven we kijken welke mogelijkheden er zijn en/of komen om in de toekomst de verduurzaming van de branche nog meer te stimuleren.”

Altijd op de hoogte blijven?