Beko OmzetBarometer toont kleine verbetering derde kwartaal

25 oktober 2018

De Beko OmzetBarometer laat een kleine verbetering in het aantal kassabonnen in het derde kwartaal zien. Ondanks het warme zomerweer nam het aantal ten opzichte van het eerste halfjaar met 0,2 procent toe. Dit is geen grote stijging, maar de daling is in elk geval gestopt. Ook in de laatste weken stijgt het aantal kassabonnen weer wat. Ten opzichte van vorig jaar blijft het aantal kassabonnen ongeveer gelijk. De gemiddelde besteding nam in het derde kwartaal iets af, maar in het eerste halfjaar hadden ook feestdagen als Pasen hun invloed op de besteding.

Warm zomerweer

Vooral de winkels in een winkelcentrum of binnenstad hebben veel nadeel ondervonden van het warme zomerweer. De winkels op andere locaties hadden minder last van de warmte. Toch kan deze omzetindex beneden 100 niet alleen aan de warme zomer worden toegeschreven. De supermarkten timmeren zonder uitzondering allemaal hard aan de weg. Het verschil in productkwaliteit tussen de supermarkt en de ambachtelijke bakker wordt steeds kleiner. Het onderscheid moet dus ergens anders moeten worden gezocht. Dit is niet eenvoudig, maar er zijn genoeg voorbeelden van ondernemers die het wel lukt om in omzet te plussen, schrijft Beko Advies in het persbericht.

Beko OmzetBarometer

Beko OmzetBarometer

De Beko OmzetBarometer is een initiatief van Beko Advies. Bakkers kunnen hier gratis aan meedoen. De Beko OmzetBarometer kan op elk gewenst moment en op elke locatie gebruikt worden. Simpel invoeren leidt tot waardevolle getallen en grafieken. Voor meer informatie over de Beko OmzetBarometer kunt u contact opnemen met Beko Advies.

Altijd op de hoogte blijven?