Beko OmzetBarometer: gemiddelde besteding stijgt met 2,6 procent

Bakkers in bedrijf_Beko omzetbarometer

Beko Advies heeft de cijfers van de Beko OmzetBarometer over de eerste periode van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar loopt de eerste periode tot en met week 16. Dit is iets ruimer dan vorig jaar, omdat Pasen in beide periodes is meegenomen.

Gemiddelde besteding stijgt

Evenals voorgaande jaren ligt de gemiddelde besteding per kassabon hoger. De gemiddelde besteding stijgt met 2,6 procent. Wel blijft het aantal kassabonnen sterk achter bij vorig jaar. In de grafiek is dit zichtbaar. Deze grafiek loopt voor een goede vergelijking tot en met week 11.

Uit de grafiek laat zien dat in 2017 nog sprake was van een opgaande lijn in het aantal kassabonnen (zwarte lijn in de grafiek). In 2018 loopt de lijn (lichtblauwe) praktisch gelijk. Verder valt op dat deze lijn veel grilliger verloopt dan in het jaar daarvoor. Het lagere aantal kassabonnen in combinatie met de hogere besteding is uiteindelijk niet voldoende om de omzet ten opzichte van 2017 op peil te houden.

Beko OmzetBarometer

De Beko OmzetBarometer is een initiatief van Beko Advies. Bakkers kunnen hier gratis aan meedoen. Ze kunnen de Beko OmzetBarometer gebruiken op elk gewenst moment en op elke locatie. Simpel invoeren leidt tot waardevolle getallen en grafieken. Bakkers die willen deelnemen aan de Beko OmzetBarometer kunnen hierover contact opnemen met Beko Advies.Dit kan telefonisch via 088-20 23 200 of per mail via info@beko-advies.nl.

Het team van Beko Advies geeft bedrijfseconomische, vaktechnische en commerciële adviezen aan de Nederlandse ambachtelijke bakkerij. Denk bijvoorbeeld aan doorlichting kengetallen, training winkelpersoneel, brutowinst analyse of een winkelscan.

Lees ook
NBA en NBC werken samen - ‘Eén loket, daar wordt iedereen beter van’

NBA en NBC werken samen - ‘Eén loket, daar wordt iedereen beter van’

Dat een bakker in gesprek met een accountmanager van Nederlands Bakkerij Centrum ook afspraken kan maken over opleidingen van de Nationale Bakkerij Academie bijvoorbeeld. Minder versnippering willen de directeuren Carla Zwierstra (NBA) en Mirjam Kortekaas (NBC) bereiken met de samenwerking van hun organisaties met als ultiem doel het verbeteren van...

Bakker Ron krijgt HACCP-certificaat van Houwers Groep

Bakker Ron krijgt HACCP-certificaat van Houwers Groep

Tijdens de vakbeurs Bakkersvak kreeg Bakker Ron uit Deurne het HACCP-certificaat uitgereikt door Houwers Groep. Het inspectiebedrijf beoordeelde de bakkerij met een uitmuntende score, namelijk 92 van de 100 punten.

Nieuw beeldmerk voor de ambachtelijke bakker

Nieuw beeldmerk voor de ambachtelijke bakker

De Nederlandse Brood- en Banketbakkersondernemersvereniging (NBOV) introduceert het beeldmerk Dé Ambachtelijke Bakker. NBOV-leden kunnen met dit beeldmerk aan de consument duidelijk maken dat ze de ambachtelijke bakker of banketbakker zijn.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...