Beko OmzetBarometer: gemiddelde besteding stijgt met 2,6 procent

Bakkers in bedrijf_Beko omzetbarometer

Beko Advies heeft de cijfers van de Beko OmzetBarometer over de eerste periode van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar loopt de eerste periode tot en met week 16. Dit is iets ruimer dan vorig jaar, omdat Pasen in beide periodes is meegenomen.

Gemiddelde besteding stijgt

Evenals voorgaande jaren ligt de gemiddelde besteding per kassabon hoger. De gemiddelde besteding stijgt met 2,6 procent. Wel blijft het aantal kassabonnen sterk achter bij vorig jaar. In de grafiek is dit zichtbaar. Deze grafiek loopt voor een goede vergelijking tot en met week 11.

Uit de grafiek laat zien dat in 2017 nog sprake was van een opgaande lijn in het aantal kassabonnen (zwarte lijn in de grafiek). In 2018 loopt de lijn (lichtblauwe) praktisch gelijk. Verder valt op dat deze lijn veel grilliger verloopt dan in het jaar daarvoor. Het lagere aantal kassabonnen in combinatie met de hogere besteding is uiteindelijk niet voldoende om de omzet ten opzichte van 2017 op peil te houden.

Beko OmzetBarometer

De Beko OmzetBarometer is een initiatief van Beko Advies. Bakkers kunnen hier gratis aan meedoen. Ze kunnen de Beko OmzetBarometer gebruiken op elk gewenst moment en op elke locatie. Simpel invoeren leidt tot waardevolle getallen en grafieken. Bakkers die willen deelnemen aan de Beko OmzetBarometer kunnen hierover contact opnemen met Beko Advies.Dit kan telefonisch via 088-20 23 200 of per mail via info@beko-advies.nl.

Het team van Beko Advies geeft bedrijfseconomische, vaktechnische en commerciële adviezen aan de Nederlandse ambachtelijke bakkerij. Denk bijvoorbeeld aan doorlichting kengetallen, training winkelpersoneel, brutowinst analyse of een winkelscan.

Lees ook
Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Vipam gaat samenwerken met Beko en Veenhuizen Groep. Beko wordt distributiepartner van de producten van Babbi. Veenhuizen Groep wordt ambassadeur van Babbi en gaat de producten gebruiken tijdens demonstraties. Samenwerking met Beko Babbi is een hoogwaardig Italiaans ijsgrondstoffenmerk. Vipam is sinds 2017 exclusief verdeler van deze producten. Door...

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

‘Ik speel een spelletje met het deeg’

Lisette Noij (21) heeft de bakkersopleiding op het ROC Nijmegen afgerond en is daarna direct begonnen als broodbakker bij het bedrijf van Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk. “Het is steeds een uitdaging om mezelf te verbeteren.”

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...